Orientalsk kylling, 4 porsjoner
Ingredienser
4 kyllingfileter
2 ss smør
1 grønn paprika
3 dl kremfløte
1 hvitløksfedd
2 ts karri
2 ts garam masala
2 dl mango chutney
1 ts sambal oelek (evt. to hvis man ønsker en sterkere rett)
2 ss ristede mandelflak, evt ristede cashewnøtter
1 frisk mango, skåret i skiver
Frisk koriander
Kokt ris
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 °C og sett en stekepanne til varming, litt over middels styrke. Sett vannet til risen på koking.
Smelt smøret i stekepannen, og stek kyllingfiletene hele, ca. 3 minutter på hver side. Del dem så i mindre biter, og legg bitene i en ildfast form.
Skjær paprikaen i tynne strimler og legg over kyllingbitene. Bland sammen finhakket eller presset hvitløk, karri, garam masala, mango chutney og sambal oelek i en liten bolle. Visp fløten nesten stiv og bland krydderblandingen forsiktig inn i kremen. Fordel så den krydrede kremen over kyllingen og paprikaen.
Sett formen inn i ovnen, og stek retten i ca 20 minutter nederst i ovnen.
Ferdig stekt, med en fluffy og boblende overflate.
Kok i mellomtiden risen ferdig, og rist mandelflak i en tørr, godt varmet stekepanne. Skjær mangoen en skiver og legg i en liten skål.
Server kyllingretten med kokt ris, mangoskiver, korianderblader og ristede mandelflak.
En utrolig god kyllingrett, minnet veldig om en av mine andre kyllingfavoritter, mangokylling. Kommer helt klart til å stå på menyen vår flere ganger!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar