Kalv saltimbocca med kremet ris, 4 porsjoner
Ingredienser til kjøttet og sausen:
4 skiver kalvesnitsel/kalvefilet, hver på ca. 150 gram
4 skiver god spekeskinke (er skivene små trenger man 8 stk)
8 blader frisk salvie
1 fersk mozarella, skåret i 8 middels tykke skiver
Olje + smør til steking
salt, pepper
2 ss hvetemel
3 dl kokende vann + 1-2 ts kalvefond
0,5 ts sitronsaft
4 grillpinner
Ingredienser til risen:
Ris (middagsris, jasminris eller basmatiris) mengde til 4 personer som beskrevet på pakken.
0,5 dl ferdig fortynnet kalvefond
1 ss smør
2 ss revet parmesanost
2 ss finhakket basilikum
salt, pepper
Fremgangsmåte:
Kok ris som anvist på pakken. Når risen er ferdigkokt tilsettes kalvefonden. La det koke opp under omrøring. Ta så kjelen vekk fra varmen, rør inn parmesan, smør og basilikum. Smak til med salt og pepper.
Bank kjøttet litt flatt med en kjøtthammer. Salte og pepre litt før du legger på 2 skiver mozarellaost og 2 blader frisk salvie på kjøttet. Dekk dette med 1-2 skiver spekeskinke, og fest alt sammen med kjøttet ved hjelp av en grillpinne. Smelt smør og tilsett olje i en stekepanne på ganske høy varme. Legg i kalveskivene med skinkesiden ned først, og stek de ca. 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over på en tallerken, og dekk de til for å holde varmen mens du lager sausen.
Hell den varme sausen over kalvefiletene og server kjøttet sammen med risen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar