Kylling med hvitløksost, rosmarin og sitron, 4 porsjoner
Ingredienser:
4 store kyllingfileter eller 6 små
1 sitronskive til hver filet
1 kvist med rosmarin til hver filet
2 ss olivenolje
2 hele kinesiske hvitløk, skåret i tynne skiver
salt og pepper
4-6 ss myk hvitløksost
Tilbehør:
Kokt ris eller pasta
Litt skivet/revet parmesan
Ristede pinjekjerner
Grønn salat
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 225 grader.
Del hver kyllingfilet nesten igjennom på langs. Smør 1 ss ost inni fileten og press fileten sammen igjen. Krydre hver filet med salt og pepper. Plasser 1 skive sitron og 1 kvist rosmarin oppå fileten og surr evt. litt husholdningshyssing rundt for å holde det på plass. Smør en ildfast form med oljen og fordel halvparten av hvitløksskivene utover bunnen. Legg kyllingfiletene i formen, fordel resten av hvitløken over, og stek retten i ca. 30-40 minutter i ovnen. De siste 5 minuttene økte jeg varmen til 250 grader for å få litt sprøere overflate.
Den ene med grillkrydder er til storebror, jeg visste at han
ikke ville ha de med sitronsmak
Før steking
Etter steking
Server kyllingen med pasta eller ris og bruk litt av stekeskyen som saus. Ha litt skivet eller revet parmesan over og en grønn salat med pinjekjerner ved siden av.
Det er nok lurt ikke å glemme å ta av hyssingen før servering...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar