Her er oppskriften:
Chocolate Chips Cookies, ca. 15 stk
Ingredienser:
165 g hvetemel
1 ts bakepulver
125 g smør eller margaring, romtemperatur
100 g perlesukker
75 gram fint brunt sukker
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 egg
125 g mørk sjokolade
Evt; hakkete nøtter, nonstop
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader. Bland perlesukker, brunt sukker og smør og pisk det lett og luftig. Tilsett salt og egg, bland godt. Tilsett så mel blandet med bakepulver og rør deigen sammen. Bland inn hakket sjokolade, det kan godt være litt grovhakket.
Sett små topper på bakepapirkledd stekebrett med to spiseskjeer. De smelter utover så ha store mellomrom mellom kjeksene, jeg satte kun 6 topper pr. stekebrett. Pynt gjerne toppene med hakkete nøtter eller nonstop. Stekes i 10-12 minutter, midt i ovnen.
La kjeksene avkjøles 5 minutter på stekebrettet, før man drar bakepapiret med kjeksene over på rist og lar de ble helt kalde. Kjeksene bør oppbevares kjølig, da blir de stivere og lettere å spise.
Med nøtter på toppen. Fra en ny nøtteblanding jeg fant i
butikken: Pollys nøttegodt
Med store biter mørk sjokolade
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar