Ovnen må jo brukes allikevel, så etter hvert har jeg lært meg noen triks for ikke å få all mat brent under, som å senke varmen og forlenge steketiden og flytte brett opp og ned underveis. Egentlig litt slitsomt, så nå har jeg endelig fått bestilt service...
Forrige helg skulle jeg bruke opp litt melk som nærmet seg utløpsdato, og valget falt på pizzasnurrer og horn med ost og skinke. Jeg har en kjempegod oppskrift på gjærdeig som er enkel å få til og veldig god å jobbe med. Men som vanlig slet jeg med å få baksten gjennomstekt uten å bli brent under, og som bildene illustrerer lyktes jeg ikke helt denne gangen.
Lyse og fine på oversiden, men...
undersiden er en annen historie.
Uansett, her er oppskriften!
Horn med ost og skinke, 24 stk
200 gram smør
6 dl melk
50 gram fersk gjær eller en pose tørrgjær
2 ts salt
4 ts sukker
1 kg hvetemel
Ca. 300 gram revet ost
Ca. 300 gram strimlet skinke
Evt. tomatsaus/pizzasaus
1 sammenpisket egg til pensling
Smelt smøret og tilsett melka, varm til fingervarmt. Løs opp gjæren i væsken hvis du bruker fersk gjær, eller bland inn i melet om du bruker tørrgjær. (Jeg har bare brukt tørrgjær med godt resultat hver gang.) Bland alt det tørre, tilsett væske, kna og elt deigen godt til den blir smidig. Hev under plast i ca. 40 minutter.
Kna deigen lett på nytt, del den i 3 like deler før du kjevler ut hver del til en rund leiv, en om gangen.
Del hver leiv i 8 snipper. Legg på 1 ts tomatsaus/pizzasaus, 1 ss revet ost og 1 ss skinke på hver spiss, på den tykkeste delen. Rull sammen fra den tykkeste delen og formes til horn.
Legg hornene på smurt stekebrett, evt. bruk bakepapir, og etterhev i 20 minutter.
Pensle hornene med sammenpisket egg før steking, og stek ved 225 grader i 12-15 minutter.
Tips! Dryss litt oregano over hornene før steking, det setter en ekstra smak på baksten!
Samme oppskrift kan brukes til pizzasnurrer, noe jeg synes blir enda bedre fordi fyllet blir fordelt på større del av deigen og gir mer smak.
Gratulerer som blogger!!!! Her skal man nuse etter gode oppskrifter;)
SvarSlettStor klem fra Saramamma
Takk, kjære deg!
SvarSlett