mandag 2. april 2012

Pasta med pesto

Liksom-trønderen og jeg er hekta på programmene Kitchenboss og Cakeboss, og har begge to på serieopptak på Get-dekoderen. Når ungene har lagt seg hender det vi setter oss ned og ser 5-6 episoder på rappen. Det er litt vel mye bruk av frityrsteking i Kitchenboss-serien, men generelt er det veldig mye god italiensk mat han lager. Jeg har med stort hell prøvd enkelte av oppskriftene, og nå ville jeg prøve en helt enkel pasta-oppskrift; pasta med pesto.

Pasta med pesto, 4 porsjoner
Ingredienser:
500 gram tørr pasta
1 stor potte frisk basilikum
3 fedd hvitløk (uten skall)
2 ss pinjekjerner
50 gram reven parmesanost
Ca. 1 dl god olivenolje
salt og pepper
Litt ekstra reven parmesan og ristede pinjekjerner til servering

Fremgangsmåte:
Pesto lages enklest i en kjøkkenmaskin. Kjør hvitløk og pinjekjerner til en klissete masse. Stopp maskinen og skrap det løs fra bunnen og siden. Tilsett basilikumbladene fra hele potten, prøv å ikke få med stilker. Kjør det jevnt i maskinen sammen med hvitløk- og pinjekjernemassen. Tilsett deretter olje i en tynn stråle mens maskinen går. Stopp maskinen og skrap løs fra bunnen og sidene litt igjen. Tilsett ost, salt og pepper og kjør det litt til. Smak evt. til med mer salt og pepper.


Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og ha pastaen over i en serveringsbolle. Hell pestoen over pastaen og bland godt.


 Server pastaen med et ekstra dryss parmesan og pinjekjerner over.
For å få det litt mer mettende kan man gjerne servere kylling, spekeskinke eller laks og gjerne også litt godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar