torsdag 24. mai 2012

Torsk med soltørket tomat, pesto og spekeskinke

Fisk på menyen, alltid en utfordring i dette huset. Det blir ofte grining på nesa hos barna hvis det er noe annet enn fiskeboller, fiskekaker eller fiskepinner, men jeg fortsetter optimistisk å servere andre former for fisk i håp om at de en dag skal like det...Men innimellom kapitulerer jeg; serverer fiskepinner til barna og litt mer "voksen" smak på fisken til liksom-trønderen og meg selv.

Torsk med soltørket tomat, pesto og spekeskinke, 4 porsjoner
Ingredienser:
600-800 gram fin torskefilet, skåret i 4 serveringsstykker uten skinn og bein
8 soltørkete tomater
4 ts pesto (lag selv eller bruk ferdigkjøpt fra glass)
8 skiver spekeskinke
salt, pepper
smør til steking

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader.

Tørk godt av fiskestykkene. Salte og pepre. Smør 1 ts pesto og legg på 2 soltørkete tomater på hver fiskeskive. Surr tilslutt to skiver spekeskinke tett rundt fisken.

Smelt smøret i en godt varmet stekepanne. Stek fiskestykkene ca. 2 minutter på hver side og legg de så over i en ildfast form. Stek fisken ferdig i stekeovnen; det tar ca. 10-12 minutter.

Tilbehør:
Smørstekte asparges
Ingredienser:
8 grønne friske asparges
2 ss meierismør
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Knekk av den nederste biten av aspargesstilken. Kutt resten av aspargesen i 3-4 biter. Smelt smør i en liten kjele og la aspargesbitene surre i smøret i ett par minutter. Krydre med litt salt og pepper.

Server fisken sammen med aspargesen og litt grønn salat. Ha gjerne litt frisk basilikum over ved servering. For en mer mettende rett kan man gjerne servere en god potetmos eller kokt ris til.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar