søndag 2. mai 2010

Rundstykker

Innlegget fra lillesøsters 1-årsfeiring ble fryktelig langt med så mange oppskrifter og bilder så jeg har heller laget eget innlegg med oppskrifter på rundstykkene.

Halvgrove, melkefrie rundstykker, 32 stykker
1 liter lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 klunk olje, ca. 1/2 dl (f.eks raps- eller solsikkeolje)
2-3 ts salt
3 kopper havregryn
2 kopper sammalt hvete
litt linfrø, solsikkekjerner og evnt. annet som er godt
Hvetemel til deigen er passe. (Ca. en liter kanskje?)

La deigen være litt løs før den settes til heving, ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Elt inn mer mel om nødvendig på bakebordet til deigen er helt passe. Del deigen i 32 like emner, trill ut til rundstykker og legg på bakepapirkledd stekebrett. La rundstykkene etterheve før steking. ca. 30 minutter. Pensle evt. med egg før steking. Stek rundstykkene i ca. 12 minutter ved 225 grader. Kan fryses.


De neste rundstykkene går under navnet Nennes rundstykker på Foreldreportalen. "Alle" skryter av dem, og de var virkelig gode og saftige. Mine lignet riktignok veldig på boller, men de var heldigvis ikke bollesøte.


Nennes rundstykker. Ca. 48 stykker
2 kg hvetemel
300 gram margarin
1 liter lettmelk
2 pk. fersk gjær
1 boks cottage cheese
3 ts salt (noen tipser om 1-2 ts mer)
3 ts sukker
2 egg

Smelt margarinen, bland den med melken og løs opp gjæren. Hvis du har en stavmikser så prøv å hakke opp cottage cheesen litt, bland så inn egg, sukker og salt. Bland dette med smør-, melk- og gjærblandingen og jobb inn melet til slutt. Hev til dobbel størrelse.

Del opp deigen i 48 emner. Lag horn eller rundstykker. Pensle med egg og strø evt. med valmuefrø. Etterhev litt. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter. Disse er supre å fryse og så tine etter hvert som du har bruk for dem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar