tirsdag 7. desember 2010

Pitabrød med kjøttdeig, pasta og hvitløksdressing

Denne retten er inspirert av en bruker på Foreldreportalen. Hun har laget en slags online kokebok, med masse fine bilder og stor variasjon i retter. Hos henne heter retten Pitabrød med makaronistuing og hvitløksdressing, og inneholder skinke og makaroni. Vi har laget skinkeversjonen før, og det var bare sånn passe godt, så i dag prøvde jeg det heller med kjøttdeig. Og det falt mye mer i smak hos oss. Prøvde også Hattings fullkornspitabrød til, for å få et litt sunnere preg på maten, men må si at de vanlige er best.


Her er min versjon av retten, til 4 personer:

Pitabrød med kjøttdeig, pasta og hvitløksdressing

4 -6 pitabrød
400 gram kjøttdeig/karbonadedeig/kyllingkjøttdeig eller 1 boks kokt skinke/kyllingskinke
2 løk (jeg kuttet ut dette pga liksom-trønderens store løkangst)
2 fedd hvitløk eller 1/2 kinesisk hvitløk
2 ss olivenolje, til steking
1 boks hakkede tomater
1 dl ketchup
1 ss sukker
salt og pepper
300 g pasta, jeg brukte tricolor penne
100 g revet ost

Finhakk løk og hvitløk og fres i oljen i tre minutter. Tilsett kjøttdeigen, stek til alt er brunt og gjennomstekt før du tilsetter hakkede tomater og ketchup. Smak til med salt, pepper og sukker. Kok pasta etter anvisning på pakken. Når den er ferdig, siles den over et dørslag og avkjøles litt i kaldt vann. Bland pasta i kjøttsausen og fyll den i varme pitabrød sammen med salat, ost og hvitløksdressing.

Hvitløksdressing
3 ss majones
3 ss rømme/rømmekolle/creme fraische
1 fedd hvitløk, presset
1 ts hvitvinseddik
1 ts sukker
salt og pepper

Bland alt godt sammen og la det stå ca. 30 minutter før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar