lørdag 11. desember 2010

Tacopizza

Fredag, og som hos veldig mange andre, sto pizza på menyen. Har inntrykk av at "alle" enten har tex-mex-mat eller pizza på fredager, og når pizzafyllet vårt ble tacokjøttdeig dekket vi begge variantene denne fredagen.

Bruker mammas pizzabunn-oppskrift, selv om jeg aldri får den like god som henne. Fordelen med den er at den kan brukes både til tynne italienske og tykke amerikanske pizzaer, man bare justerer hvor tynt man kjevler deigen. Normal oppskrift er til en stor langpanne/ovnsplate (sånne som følger med ovnen), og det blir da en ganske tykk bunn. Øker man oljemengden litt blir bunnen god og sprø.
Tacosmaken kom fra Santa Marias krydderpose denne gangen, men jeg foretrekker egentlig å lage tacokrydder selv. Det smaker bedre, er mindre salt og gir meg mindre halsbrann. Vi skulle hatt litt jalapeno på også, men det ble litt hektisk på ettermiddagen så vi rakk ikke butikken. Av samme grunn lagde jeg heller ikke hjemmelaget pizzasaus eller salsa denne gangen. Vi hadde heldigvis stående et glass med salsa fra Santa Maria, som liksom-trønderen synes er mye bedre enn hjemmelaget uansett, raringen, og en boks med pizzasaus fra Mutti, som har verdens beste hermetiske tomater.


Tacopizza

Pizzabunn til en stor langpanne
50 gr fersk gjær (eller en pose tørrgjær)
2 ts salt
1/2 dl olje
3 dl vann
Hvetemel til passende smidig deig

Tacofyll
400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 pose med tacokrydder eller hjemmelaget tacokrydder
0,5 dl vann

(Valgfritt) tilbehør
Pizzasaus, hjemmelaget eller på glass fra feks. Idun
300 gram revet ost
1 boks hermetisk mais
1/2 glass jalapeno i skiver
1/2 pose Tortilla eller nacho chips
Tomatsalsa, hjemmelaget eller på glass
Evt. salatblader, (hvitløks)rømme og guacomole

Sånn gjør du:
Løs gjæren opp i lunkent vann om du bruker fersk gjær, eller bland med melet om du bruker tørrgjær. Siden melmengden ikke er angitt starter jeg med å blande vann og olje, tilsetter noe mel (1-2 dl) som på forhånd er blandet med gjær og salt, øker melmengden inntil deigen er passe fast og lar seg lett kna uten å klisse.
Heves under plast til dobbel størrelse (minst 40 minutter, gjerne lenger).

Lag fyllet i mens. Stek kjøttdeigen til den er brun og gjennomstekt, tilsett krydderet og rør godt. Tilsett vannet og la det småkoke i noen minutter.

Kjevle ut deigen til ønsket tykkelse og legge den på stekeplate (på bakepapir eller plate smurt med olje). Fordel fyllet over bunnen, gjerne med pizzasaus under kjøttet, strø over mais, og jalapeno hvis man vil ha det litt sterkt, strø over ost, og stikk biter av tortillachips ned i osten. Stek pizzaen midt i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter avhengig av ovn.

Serveres med tomatsalsa, litt ekstra mais, og gjerne en grønn salat, hvitløksrømme og guacomole til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar