lørdag 3. desember 2011

Sprøbakt torsk

Jeg har lagt inn oppskrift på "selvpanert" fisk før, men denne ble så god at jeg må legge inn en oppskrift til. Jeg bruker Findus Gourmet Torskefilet til omtrent alt av torskeretter, liker så godt de faste stykkene i akkurat passe størrelse.

Sprøbakt torsk med revne gulrøtter og potetmos, nok til 2 voksne og 2 småspiste barn
Ingredienser til fisken:
1 pakke Findus Gourmet Torsk eller 400-500 gram annen torsk, tint
2 fedd hvitløk
1 dl friske urter, feks timian, oregano og persille
2 dl brødrasp
1 sammenpisket egg
2 ss mel
Salt og pepper
Smør til steking

Ingredienser til gulrøttene:
4 store gulrøtter
4 ss vann
4 ss sitronsaft
1 ts sukker

Ingredienser til potetmosen:
10 poteter
3 dl melk
2 ss smør
salt, pepper og litt revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:
Skrell gulrøttene og riv dem på et rivjern. Bland sammen vann, sitronsaft og sukker. Hell dette over gulrøttene og bland godt. Sett til side, gjerne kaldt.

Skrell potetene og skjær de i terninger. Sett de til koking.

Sett stekeovnen på 225 grader og en stekepanne på ganske sterk varme. Finhakk hvitløk og urter og bland dette med brødrasp. Gjør klar 3 tallerkner. En med mel, salt og pepper, en med sammenpisket egg og en med brødraspblandingen. Dypp fiskestykkene i tallerknene i rekkefølgen mel --> egg --> brødrasp. Smelt smør i stekepannen og stek fiskestykkene ca. 2 minutter på hver side. Legg så fiskestykkene over i en ildfast form og stek de ferdige i ovnen, ca. 12 minutter.

Når potetene er ferdig kokt heller man av vannet. Sett kjelen tilbake på platen, som står på svakeste varme, og la de dampe seg tørre. Tilsett smøret og la de smelte inn i potetene mens man moser det sammen. Skru opp varmen litt og spe med melken under røring, det trenger ikke begynne å koke. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Server fisken med potetmos og revne gulrøtter, gjerne med litt smeltet smør over også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar