fredag 2. desember 2011

Verdens mykeste rundstykker

Disse rundstykkene er helt fantastiske! De er nesten som hveteboller, bare uten søtsmaken. Oppskriften er stor, så jeg fryser ned i poser og tar opp et passende antall til søndagsfrokosten.

Verdens mykeste rundstykker, 48 stykker
Ingredienser:
2 kilo hvetemel
300 gram smør, romtemperert i terninger
1 liter melk
2 pakker gjær
1 boks cottage cheese
4 ts salt
3 ts sukker
2 egg + 1 til pensling

Fremgangsmåte:
Varm opp melken til fingervarmt og løs opp gjæren i melka hvis du bruker fersk gjær. Bruker du tørrgjær varmer du opp melka til ca. 42 grader og blander gjæren inn i melet. Hakk opp cottage cheesen med en stavmikser (hakkingen kan sløyfes), og bland det med egg, sukker og salt. Bland så denne blandingen med melken og jobb inn melet. Når deigen har blitt god og smidig tilsettes smøret litt etter litt. Det blir veldig gode resultater når man elter inn smøret helt til slutt. Elt deigen kraftig i minst 5 minutter til. La så deigen heve under plast til dobbel størrelse, ca. 45-60 minutter.

Ta deigen ut på bakebordet og kna den lett sammen. Del deigen i 48 emner og trill rundstykker, evt. horn. Etterhev i ca. 20 minutter. Pensle med sammenpisket egg rett før steking, og strø evt. over valmuefrø eller andre korn. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter.Avkjøles på rist, men smaker veldig godt lunkne med smør og ost på! Pass på at de er helt avkjølt før de pakkes i poser og fryses.

Jeg droppet å hakke opp cottage cheesen denne gangen, og da fikk rundstykkene slike svarte prikker når de ble stekt. Det hadde ingen ting å si smaksmessig, og inni rundstykkene var det ingen "osteprikker". Disse rundstykkene kan virkelig anbefales!

2 kommentarer:

 1. Hei Trine!
  Disse skal jeg prøve! Godt å se at du er "tilbake" :)

  SvarSlett
 2. Uhmm, hvor ser de lækre ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlett