torsdag 15. desember 2011

Kjapp hverdagsmat: Pølsegryte

Pølsegryte basert på en standard tomatsaus er kjapp hverdagsmat, og det har vår familie bruk for i disse hektiske dagen før jul. Man kan bruke alle slags pølser, men det er best med litt smaksrike varianter. Jeg hadde bare noen rester av wienerpølser denne gangen, og det gikk helt greit. Det er veldig godt med fersk sjampinjong i gryta også, men jeg hadde ingen i hus nå (dessuten er det bare jeg som liker det her...).

Lettvint pølsegryte, 4 porsjoner
Ingredienser:
400-500 gram pølser
2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
½ gul løk eller to vårløk, finhakket
Smør til steking
1 boks hermetiske, knuste tomater, gjerne Mutti-tomater
3-4 dl vann (tilpasses etter hvor mye væske risen krever)
2 dl matfløte
4 dl jasminris
1-2 ts tørket timian
1-2 ts tørket basilikum
1-2 ts tørket oregano
Salt, pepper
½-1 ts sukker
½ ts balsamicoeddik
1 laubærblad
Revet parmesanost eller annen ost
Friske urter til serveringen, grovhakkete

Fremgangsmåte
Sett en stekepanne på til varming, litt over middels varme. Skjær pølser i passende biter. Jeg skar veldig små terninger denne gangen, for ellers har ungene en tendens til å bare plukke ut pølsebitene og nekte å spise risen. Hakk løk og hvitløk.

Smelt smøret i stekepannen og fres pølser og løk mens du rører hyppig i ca. 5 minutter. Skru evt. varmen litt ned så fort du har fått litt stekeflate på pølsene.

Gjør klar en kjele med tomater, vann og fløte. Tilsett pølse- og løkblandingen og sett kjelen på den varme plata. Tilsett alle krydderene, sukker og balsamicoeddik mens det koker opp. Når det koker tilsettes risen, rør om og skru varmen ned til laveste hakk. La det koke så lenge som anvisningen til risen tilsier.

Plukk ut laubærbladet før servering, og server pølsegryten i dype skåler med revet ost og grovhakkete urter over. Man kan gjerne ha litt godt brød til også.

Jeg var på Bondens Marked for litt siden og kjøpte et glass med hvitløk- og chiligele. Hadde en god teskje med den geleen på toppen, og det ga en ekstra piff til maten.

Ikke verdens mest spennende rett, men grei hverdagsmat

Storebror ville også ta bilde av sin mat

Og da måtte lillesøster det også. Hun var dog ikke like treffsikker
med kameraet, hi hi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar