fredag 16. desember 2011

Cream Cheese muffins!

Jeg kom over en muffinsoppskrift på nettsiden Sweets to share, og de så bare uimotståelig gode ut. Disse måtte jeg prøve! Oppskriften er til 10-12 store muffins eller ca. 20 små. Jeg har gjort litt om på oppskriften etter kjøkkenskapinnholdet mitt.

Marmorert cream cheese muffins
Cream Cheese fyll:
200 gr smøreost, for eksempel Philadelphia eller Tine Kremost Naturell
1 egg, medium størrelse
1 ts sitronsaft
70 gram sukker
100 gram hakket sjokolade, nøtter eller begge deler (slik at det blir totalt 100 gram)

Muffinsrøre:
220 gram mel
30 gram kakao pulver
1 ts pulverkaffe + 1 ss kokende vann
litt salt
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
150 gram sukker
70 gram olje med nøytral smak, for eksempel rapsolje
2.5 dl vann
2 ts epleeddik aller annen syre (jeg hadde bare hvitvineddik, men det funket bra) 

Fremgangsmåte:
Start med å lage fyllet. Bland alle ingrediensene utenom sjokolade/nøtter, og miks det sammen til en jevn røre. Bland så inn sjokolade/nøtter og sett fyllet kaldt. (Fyllet kan også lages noen timer før.)

Gjør klar muffinsformer, gjerne i et muffinsbrett så man unngår at de flyter utover. (Jeg anbefaler ikke å bruke de aller billigste formene man finner; da henger mufinsene mye lettere fast etter steking. Særlig Euroshopper har jeg dårlig erfaring med, Landlord er ikke like ille.)

Løs opp kaffepulveret i 1 ss kokende vann. Bland sammen kaffe, vann, olje og eddik og sett det til side.

Bland, gjerne sikt, sammen mel, natron, salt, vaniljesukker og kakaopulver. Bland også inn sukker. Lag en fordypning i det tørre, og hell i all væsken. Bland til røren er klumpefri og blank. Ikke bland for lenge, muffinsene blir best med minst mulig røring.

Fordel muffinsrøren i muffinsformene, ca. 1 ss i hver form om du bruker små former og ca. 2 ss i de store. Legg så 1 ss med ostefyll på toppen, og bruk baksiden av en teskje til å blande fyll og muffinsrøre noe slik at man oppnår en marmoreringseffekt.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 minutter. Prøv med en kakepinne før de tas ut av ovnen; det skal ikke henge igjen noe røre på pinnen (med mindre du stikker den i ostefyllet, da vil det som regel henge igjen noe uansett).

Avkjøles på rist før de nytes nystekte og gode! (De kan også fryses.)Utrolig saftig, og med en nydelig sjokoladesmak.
Ekstra godt med det syrlige ostelaget.
Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar