mandag 11. juni 2012

Laks med ruccolapesto, fullkornsris og råkostsalat

Ny fiskemiddag. Laks falt veldig i smak forrige uke, så da ble det samme fiskeslag denne uka også, men med ny smak. Siden vi likte så veldig godt hjemmelaget basilikumpesto fikk jeg lyst å prøve ruccolapesto denne gangen. Som tilbehør hadde vi fullkornsris og en helt enkel råkostsalat.

Laks med ruccolapesto, fullkornsris og råkostsalat, 4 porsjoner
Ingredienser:
600-800 gram laks, skinn- og benfri
salt, pepper
4 ss ruccolapesto
2 ss olje

Tilbehør:
Fullkornsris eller annen ris, porsjonsberegning etter beskrivelser på pakken
Råkostsalat med blandet grønn salat, feks hjertesalat og ruccola, 2 gulrøtter (finrevet), 2 ss sitronsaft + 2 ss vann + 1 ts sukker
Rømme

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader. Del laksen i 4 serveringsstykker. Gni stykkene inn med salt og pepper, og legg de over i en ildfast form som er smurt med olje. Fordel 1 ss ruccolapesto på hvert stykke. Stek stykkene i ovnen i 15-20 minutter.

Kok i mellomtiden ris etter anvisning  på pakken, og gjør klar råkosten. Skyll og tørk salaten, skrell og riv gulrøttene og bland sammen sitronsaft, vann og sukker til "dressing". Bland alt i en stor bolle og sett kjølig inntil servering.

Server fisken med ris, råkost og en rømmeklatt. Evt. kan man smelte litt smør og ha til.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar