søndag 21. november 2010

Kylling Tikka Masala

Forrige dagen sto det indisk på menyen, og jeg hadde kjøpt et glass med Tikka-saus fra Landlord (Rema1000) i tråd med vårt nye magrere budsjett. Men det var ikke et produkt jeg vil anbefale altså. Var veldig skarp smak, og en kornete konsistens. Klarte heldigvis å lage det spiselig ved å tilsette noen ss med fløte og creme fraiche og strø over cashewnøtter og bladpersille. (Hadde vært enda bedre med frisk koriander.) Men jeg tror vi holder oss til hjemmelaget eller glass fra Uncle Bens heretter.
Skulle hatt nanbrød til også, men tiden løp litt fra meg så det droppet vi.Selv om vi ikke hadde hjemmelaget denne gangen tenkte jeg å legge inn oppskrift på Chicken Tikka Masala uten bruk av ferdigsaus. Det krever endel krydder, men hvis man kjøper det i en innvandrerbutikk koster det ikke så mye.

Chicken tikka masala
Marinade
1 dl naturell youghurt
2 fedd hvitløk
1 ss ingefær
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts chilipulver
3/4 ts malt korianderfrø
1/2 ts malt spisskummin
1 ss frisk koriander
3 ts tandoori masala
3 ss smeltet margarin/olje
1 kg kyllingfilet

Saus
4 ss olje
1/2 ts malt spisskummen
1/4 ts muskatblomme
1/2 ts malt muskat
1 fedd hvitløk
1 ss ingefær
150 g knuste tomater
1 ss tomatpuré
1/2 ts gurkemeie
salt og chilipulver etter smak
1 ss rømme
1 dl fløte (evt. kefir eller matlagingsyoghurt)
10 cashew nøtter
1 ss finsnittet koriander

Lag marinaden:
Riv ingefær og hvitløk på rivjern. Mal spisskummen og korianderfrø, eller bruk ferdig malt krydder. Del filetene i stykker på cirka 50 gr.
Bland alle ingrediensene og legg filetene i marinaden natten over eller minst 1 time. Stekes i 15-20 minutter midt i stekeovnen på 225 °C. Snu filetene etter ca. 10 minutter.

Lag sausen:
Varm olje, ha i malt spisskummen, muskatblomme og muskat. Tilsett tomater, krydder og ingefær. La sausen koke i 2-3 minutter før du tilsetter rømme og fløte/kefir/yoghurt, og bland godt.
Mal cashewnøttene, tilsett disse og stekte kyllingfileter. La de trekke i sausen i 5 min.

Serveres med kokt ris, nanbrød og mynte- og yoghurtraita.
Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar