Havrepannekaker, 4-6 porsjoner:
Ingredienser:
Ingredienser:
2 dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
3 dl hvetemel
½ ts salt
8 dl melk, gjerne lett eller ekstra lettmelk
4-6 egg
2 ss smør, smeltet
Fyll:1 dl havregryn
3 dl hvetemel
½ ts salt
8 dl melk, gjerne lett eller ekstra lettmelk
4-6 egg
2 ss smør, smeltet
Osteskiver
Kokt skinke i skiver
Grønnsaker som salatblader, agurker i staver, tomatskiver og vårløk i ringer.
Fremgangsmåte: Ha de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i de tørre ingrediensene til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør til slutt.
Dekk til røren og la den stå og svelle i ca. 30 minutter. Den kan også lages dagen i forveien så går det mye raskere å få middagen klar på ettermiddagen.
Stek pannekakene i en middels varm stekepanne med litt smeltet smør i. Det er litt vanskelig å få snudd pannekakene hvis du lager de veldig store, så jeg lagde de endel mindre enn vanlige pannekaker.
Så kan pannekakene fylles. Vi lagde de som noen slags lunkne wraps. La alt fyllet utover en og en pannekake, ikke helt inntil kantene. Brettet de litt inn i "bunnen" og rullet sammen. Da var de enkle å spise med hendene. Som smaksforsterker hadde vi en urtedressing (creme fraische med finhakket basilikum, koriander og persille, smakt til med litt salt, pepper, sitron og sukker) og en urteolje (olivenolje blandet med finhakkete urter, litt sitron, salt og pepper).
Det ble veldig mange pannekaker igjen, så allerede neste dag ble det å prøve en annen variant; tomatbasert kjøttdeigfyll inni, strødde ost over og gratinerte de litt i ovnen, servert med salat og samme dressing som dagen før. Jeg tror også jeg skal prøve soppfyll en gang.
Mmmm... dette så veldig godt ut. Jeg pleier ofte å ha litt grovt mel og havregryn i både pannekaker og hverdagsvafler. Det blir gjerne med sukker og syltetøy på men neste gang tror jeg at jeg skal forsøke din variant. Den ser jo kjempe god ut. :0)
SvarSlett