tirsdag 26. juli 2011

Svinekjøtt med sursøt saus

Jeg er veldig glad i asiatiskinspirert mat, men har ikke prøvd å lage så mange av sausene fra bunnen av; det er jo så mange gode ferdig-sauser fra Blue Dragon og Uncle Bens har jeg tenkt. Indiske sauser derimot, det har jeg prøvd å lage en del ganger. Med et godt krydderutvalg og blandingskrydder som Garam masala er ikke det så vanskelig, så andre krydderrike sauser burde jo også gå greit. Tenkte jeg skulle begynne med en enkel oppskrift; sursøt saus er jo (nesten) bare blanding av sukker og eddik. Ok, ikke bare det, men enkle ingredienser iallefall.

Her er oppskriften:

Svinekjøtt med sursøt saus, 4 porsjoner
Ingredienser:
Ca. 800 gram svinekjøtt
1 rød paprika
2 gulrøtter
1 løk
En neve sukkererter
4-5 ringer ananas (en liten boks)
1 ss frisk ingefær
3-4 fedd hvitløk eller 2 kinesiske hvitløk
Olje til steking

Ingredienser til sausen:
4-5 ss sukker
2-3 ss soyasaus
2 ss vineddik
4 ss tomatpure
3 ts maisennamel
1 dl kraft/buljong
Ca. 1 dl ananaslake fra boksen

Eggnudler/risnudler/ris

Fremgangsmåte:
Tørk av kjøttet på kjøkkenpapir og skjær i strimler. Rens og del alle grønnsakene i strimler. Finhakk hvitløk og ingefær, og del ananas i biter.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen, og sett til side. Kok nudler eller ris.

Varm olje i en wok eller i en stekepanne med høye kanter. Stek kjøttet raskt i godt varmet panne. Ta opp kjøttet og legg det på en tallerken mens grønnsakene stekes. Ha gulrot, løk, ingefær og hvitløk i pannen, stek i 2-3 minutter. Tilstett paprika og sukkererter og la surre med i 1 minutt.

Tilsett sausen under omrøring. Ha kjøttet tilbake i pannen. Kok opp og la trekke i ca. 1 minutt. Vend inn godt avrente nudler og ananas til slutt. Strø gjerne litt grovhakket koriander og cashewnøtter over ved servering.Veldig enkelt og veldig godt med selvlaget sursøt saus, så heretter blir det lite ferdigsauser altså.

1 kommentar: