Her er oppskriften:
Svinekjøtt med sursøt saus, 4 porsjoner
Ingredienser:
Ca. 800 gram svinekjøtt
1 rød paprika2 gulrøtter
1 løk
En neve sukkererter
4-5 ringer ananas (en liten boks)
1 ss frisk ingefær3-4 fedd hvitløk eller 2 kinesiske hvitløk
Olje til steking
Ingredienser til sausen:
4-5 ss sukker2-3 ss soyasaus
2 ss vineddik
4 ss tomatpure
3 ts maisennamel
1 dl kraft/buljong
Ca. 1 dl ananaslake fra boksen
Eggnudler/risnudler/ris
Fremgangsmåte:
Tørk av kjøttet på kjøkkenpapir og skjær i strimler. Rens og del alle grønnsakene i strimler. Finhakk hvitløk og ingefær, og del ananas i biter.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen, og sett til side. Kok nudler eller ris.
Varm olje i en wok eller i en stekepanne med høye kanter. Stek kjøttet raskt i godt varmet panne. Ta opp kjøttet og legg det på en tallerken mens grønnsakene stekes. Ha gulrot, løk, ingefær og hvitløk i pannen, stek i 2-3 minutter. Tilstett paprika og sukkererter og la surre med i 1 minutt.
Tilsett sausen under omrøring. Ha kjøttet tilbake i pannen. Kok opp og la trekke i ca. 1 minutt. Vend inn godt avrente nudler og ananas til slutt. Strø gjerne litt grovhakket koriander og cashewnøtter over ved servering.
Akkurat den oppskriften jeg letet etter :-)
SvarSlett