4 dl mel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1, 5 dl melk 50 gram smør (kaldt)
Bland mel, bakepulver og smør til deigen blir smulete. Tilsett melk og bland til smidig deig.
Trykk ut i paiformen og stikk deigen med en gaffel.
(Enhver usøtet paibunn vil sikkert passe, jeg har også brukt ferdig paibunn fra Nå! og en butterdeigvariant med godt resultat. )
Fyll:
1 pk kjøttdeig (400-500 gram)
1 pose tacopulver
1 dl vann
1 løk, hakket eller revet
Stek kjøttdeig og løk, ha over pulver og vann, la koke litt. Fordel over paibunnen.
Topping:
1/2 boks hakket tomat eller 3-4 friske tomater1 boks creme fraische
2 ss majones
Pepper
Hvitløk, hakket eller presset.
Revet ost
Fordel tomater over kjøttdeigen. Bland creme fraische, majones, hvitløk og pepper og bre det jevnt ut over tomatene. Strø revet ost på toppen. Stekes ved 200 grader, midt i ovnen, 20-30 minutter.
Tips: Jeg pleier å tilsette litt chilisaus i creme fraischen og droppe løken i kjøttdeigen (liksom-trønderen hater løk..). Kan tenke meg det er godt med litt frisk chili i kjøttdeigen også hvis man er glad i litt sterk mat.
Hjemmelaget tacokrydder:
1 løk, veldig finhakket
2 fedd hvitløk, veldig finhakket
4 ss. tomatpure
1 ts. chilipulver
1 ss. chilisaus
1 ss malt spisskummin
1 ss tørket basilikum
Salt og pepper
Løk og hvitløk stekes sammen med kjøttet, tilsett tomatpure, chilisaus og resten av krydderet. Tilsett litt vann, smak til med salt og pepper, la koke minst 10 minutter.
-Moni-
SvarSlettNammm...denne er god! Må lage denne i neste uke, har dessverre ikke creme fraiche i skapet nå.
Dette hørtes godt ut du,Trine- Kunne tenkt meg en smak av det der. Kanskje til sommeren?
SvarSlettHils dine
Deilig! Du skal få komme til meg å kokkelere også du! ;)
SvarSlett