mandag 24. oktober 2011

Buddy Valastros basilikumomelett

Liksom-trønderen er ikke interessert i å lage mat, men han er veldig interessert i å se på matlagingsprogram av en eller annen grunn. I det siste har vi derfor begge sett masse på Kitchen Boss med Cake Bossen Buddy Valastro. Han lager masse deilige italienske retter, de fleste dessverre ganske usunne; steking i et tonn med olje er heller regelen enn unntaket. Forrige dagen var det brunch-retter som sto på menyen hans, og da var det faktisk en rett som ikke svømte i fett; en helt enkel basilikum-omelett.
Søndagsfrokosten vår fikk dermed følge av en veldig velsmakende omelett, for en gangs skyld ikke tørr og svidd (jeg er helt elendig på å steke omelett og speilegg). Jeg beskriver prosessen sikkert alt for nøye, men når jeg gjorde det slik fikk jeg det endelig til så kanskje det er noen gode tips for andre dårlige omelettkokker også?

Basilikum-omelett, 2 personer
4 store egg
1/2 salt
1 dl finhakket + 1/2 dl grovhakket basilikum
1 dl revet parmesanost eller pecorinoost
litt grovmalt pepper
1/2 ts olje + 1/2 ts smør

Varm opp stekepannen til middels varm. Tilsett olje og smør og la det bli varmt. Pisk sammen egg, salt, pepper, finhakket basilikum og halvparten av den revne osten. Hell eggeblandingen over i panna og la det sette seg i 1/2 minutt. Begynn deretter å flytte eggemassen innover mot midten mens man samtidig heller litt på panna slik at den flytende massen kommer under den litt stivnede massen man flytter på. Fortsett slik rundt hele kanten til mesteparten av eggemassen har stivnet. Pass på at omeletten er løs rundt hele kanten, og brett den ene halvparten over den andre. Skru av varmen og la omeletten steke ferdig på ettervarmen. Den kan evt. snus en gang. Det er enklest å få til ved å la omeletten skli over på en tallerken og vippe den tilbake i pannen med den andre siden ned.

Når omeletten er helt ferdig sklis den tilbake på tallerknen, strø over godt med grovhakket basilikum og resten av den revne osten. Serveres nystekt og varm, gjerne med ferske rundstykker til. Rester kan fint spises kalde som pålegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar