søndag 23. oktober 2011

Kylling med fløtesaus og krydderurter

Nok et kyllingmåltid hos oss. Det er den kjøttypen vi spiser mest av, og det er egentlig veldig bra for liksom-trønderens svært kolesterolholdige blod. (Eller, han er jo medisinert for det nå, så verdiene hans er veldig bra, men man må jo passe på allikevel.) Man kan bruke både kyllingfilet og kyllingkjøttdeig, vi brukte kyllingkjøttdeig denne gangen. Grønnsaker til kan varieres i det uendelige, litt "man tager hva man haver"-prinsipp, flott til å få brukt opp litt rester.

Kylling med fløtesaus og krydderurter, 4 porsjoner
Ingredienser:
600 gram kyllingkjøtt
2 fedd hvitløk
1 ss mangochutney
1 ts sambal oelek
1 ts kyllingfond
2 dl matfløte
saften fra 1/2 sitron
salt, pepper
1/2 ts garam masala
1 brokkoli
1 pakke aspargestopper
(gjerne andre grønnsaker som sjampinjong, løk og paprika også)
1-2 dl finhakkete krydderurter, vi brukte basilikum og persille
1 pakke eggenudler
pinjekjerner
grønn salat
parmesanost, skåret i tynne skiver eller revet
olje til steking

Rist først pinjekjernene i en god og varm stekepanne. Pass på så de ikke blir svidd, og hell de så over på en asjett. Stek deretter kyllingen raskt i olje i den varme panna. Skru ned varmen litt, og tilsett hakket hvitløk. La det surre med til hvitløken er myk. Tilsett pepper, garam masala, kyllingfond, matfløte, sitronsaft, mangochutney, sambal oelek og brokkolibuketter. Smak til med salt. La det småkoke på lav varme i 5 minutter. Tilsett aspargestoppene og krydderurtene mot slutten av koketiden.

Mens kyllingretten koker koker man også nudlene, det tar oftest 4-5 minutter. Hell av vannet når nudlene er ferdig kokt, ha de tilbake i kjelen og hell over litt olje så de ikke kleber seg sånn sammen.

Anrett kyllingretten og nudlene på en tallerken sammen med en grønn salat, ristede pinjekjerner og parmesanflak. Server gjerne brødstenger til også eller annet godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar