fredag 13. januar 2012

Kyllingspyd for de tøffe

Nok en rett inspirert av Maria. Hun kaller dem Djevelske kyllingspyd fordi det er en temmelig spicy rett. Det hadde hun helt rett i, og selv for meg som gjerne spiser mat som gir meg tårer i øynene ble dette altfor sterkt. Jeg måtte faktisk skylle spydet mitt under vann før jeg klarte å spise det. Liksom-trønderen spiste derimot med stort mot; snørr og tårer rant og munnen brant, men han nektet meg å skylle spydene hans. Heldigvis hadde jeg laget en egen marinade til ungene! Eneste feilen jeg gjorde med de milde spydene var å lage for få; jeg er så vant til at middag nesten ikke spises av barna. Men nå spiste begge to hvert sitt store spyd og nærmest slåss om det siste barnevennlige spydet. Neste gang skal jeg lage mye mer, og storebror har bestemt at han skal ha slike spyd på bursdagen sin om 1,5 uke.

Oppskriften under er endret i forhold til kayennepeppermengden.


Kyllingspyd for de tøffe, 4 porsjoner
6 kyllingfileter
Marinade:
2 ts Colman sennepspulver
1 strøken ts kayennepepper
4 ss Worcestershiresauce
1 ss brunt sukker
2 ss tomatpure
1 ss sitronsaft
3 hvitløksfedd, presset
1 ss olivenolje

Kyllingspyd for barna, 2 porsjoner
2 kyllingfileter
Marinade:
1/2 ss brunt sukker
1 ss tomatpure
1 ts sitronsaft
1/2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset
1/2 ts garam masala
1 ts paprikapulver
1 ts kvernet Pasta Rosso-krydder og Chicken&Steak-krydder

Kald yoghurtsaus:
1/2 beger matlagingsyoghurt blandes med 1 fedd presset hvitløk, litt sukker, salt og pepper, 1 ts olivenolje, 1/2 ts sitronsaft, 1/2 potte finhakket mynte

Annet tilbehør:
Grønn salat med agurk
Ris kokt med gurkemeie (1/2 ts) eller safran (noen ørsmå tråder) i vannet for å få en fin gulfarge
Nanbrød eller pitabrød

Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene til marinadene i to ulike boller. Skjær kyllingfiletene i store terninger og legg de i marinadene en god stund, gjerne natten over.

Bland sammen alle ingrediensene til yoghurtsausen og la den stå kaldt inntil servering.

Legg trespyd i vann ca. 10 minutter før du skal bruke dem. Sett ovnen på 220 grader + grill og sett samtidig vannet til risen på koking med gurkemeie eller safran i vannet.

Tre kyllingbitene på spydene og legg dem over på et smurt stekebrett. Du kan også bruke bakepapirkledd stekebrett, men jeg opplevde at papiret ble temmelig svidd av grillen. Legg barnas spyd litt unna de sterke spydene for det vil bli litt væske rundt spydene. Stek spydene øverst i ovnen i 4-5 minutter. Ta deretter brettet ut og snu spydene. Stek de på den andre siden i nye 4-5 minutter. Skru deretter av grillfunksjonen og flytt brettet til midten av ovnen for å la bitene bli helt ferdigstekte. Mine sto 4 minutter til.

Server kyllingspydene med den gule risen, en grønn salat og agurkbiter, kald yoghurtsaus og gjerne nanbrød eller pitabrød ved siden av.Storebror sin tallerken. Han har lagt opp helt selv,
litt påvirket av mamma'ns tallerkenstyling.

Og det storebror gjør, gjør lillesøster rett etterpå.
Skjønne barna mine <32 kommentarer:

  1. Mmm... disse så gode ut. Helt klart noe jeg burde lage til Helge som gjerne spiser sterk mat. Baguettene i forige innlegg så også veldig luftige og gode ut. :0)

    SvarSlett
  2. Det ser virkelig lækkert ud, det må prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlett