lørdag 5. juni 2010

Fredagsgrilling

Endelig har vi fått prøvd gassgrillen som vi kjøpte etter bryllupet vårt i august 2009; kjekt med gavekort! Med foreldrene mine på ferie var gassbeholderen deres ledig for utlån, og fryseren ble sømfart for egnet grillmat. Jeg fant grillpølser til ungene, hvitløkspølser til meg og liksom-trønderen, og en pose med litt ubestemmelig oksekjøtt. Kjøttet ble tint, og viste seg å være tynne skiver av mørbrad. Ikke best egnet for grilling, men greit nok så de ble lagt i hvitløksmarinade noen timer.
Det blir ikke helt den samme gode grillsmaken når man bruker gassgrill istedet for kullgrill, men jammen er det mer lettvint. I fjor hadde vi kullgrill, men vi må være uvanlig klønete for vi fikk aldri skikkelig til å tenne på. Det måtte mengder med tennvæske til, og da er det bedre med gassgrillsmak enn tennvæskesmak på maten...
Som tilbehør hadde vi pannestekte poteter, maiskolber og en slags salsa. Vi kunne med fordel hatt litt saus også.

Tomat"salsa"
10-15 cherrytomater
10 cm slangeagurk
1 sjalottløk, finhakket
Et lite beger med fetaost i olje
1-2 ss sitronsaft
1/2 ts sukker
1 ss finhakket bladpersille
Salt og pepper
Ristede pinjekjerner

Skjær slangeagurken i små biter og tomatene i små båter. Bland det sammen med fetaosten og litt av oljen, tilsett resten av ingrediensense og rør godt. La stå i minst 20 minutter. Strø pinjekjerner over rett før servering.
Man kan gjerne blande agurk og salt først for å få ut vannet fra agurken slik at man kan unngå at "salsaen" blir så våt som min ble.


Etter hovedmåltidet ble det dessert; grillede marshmellows. Det går helt fint å grille slike på gassgrill også fant vi ut. Heldigvis ble våre litt penere stekt enn disse:

Bildet er lånt fra denne bloggen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar