tirsdag 8. juni 2010

Mens vi venter på årets sommerferie; ferieminner fra Nordmøre

Hver sommer tilbringes størstedelen av ferien vår hos familien til liksom-trønderen. De bor 65 mil unna oss, så når vi først kjører så langt er det godt å kunne være der en god stund.
Rundt huset deres er det en rikt blomstrende hage. Det er en hage som har vokst frem gjennom mange, mange år, og består av flere nivåer med små stenbed, stentrapper og stenbenker, stauder, bærbusker og større busker og trær.
Særlig rosebedet er ivrig fotografert av meg. Røde, gule og rosa roser i ulike størrelser, fargenyanser og dufter, helt nydelig. Hortensia er også en av mine favoritter, så jeg er veldig glad når jeg får med meg blomstringen av den. Ellers er det mange andre nydelig blomster som løytnantshjerter, liljer, margeritter, og en hel haug jeg ikke kan navnene på en gang.


Lillesøster har ikke hatt gleden av å krabbe opp og ned trapper og benker ennå, men storebror har utforsket enhver liten krik og krok av hagen og har sine faste ting som må gjøres hver gang han er der. Noen pinner skal kastes opp i et bestemt tre, bærbuskene og blåbærlyngen må sjekkes for modne bær, ball skal kastes, biler skal kjøres nedover trappa, og best av alt; vanne planter og trær med hageslangen. Klarer han å sprute på mamma også runger latteren utover hagen.
Når vi forflytter oss fra byen til landet, der familien har en hytte helt i vannkanten, er det fisking som gjelder. Og når storebror var den eneste som fikk fisk på kroken på en av fisketurene var lykken fullkommen.


Jeg trives også veldig godt på hytta. Det å sitte og se utover vannet gir meg en ro i sjelen som jeg ikke har opplevd andre steder. Lange, rolige dager og stille, koselige kvelder.


I fjor opplevde vi derimot en kveld med et utrolig uvær. I løpet av 2 minutter ble hele fjorden svart, og samtidig kunne vi nyte synet av en flott regnbue. Fascinerende med naturfenomener!

Det er 2 minutter mellom disse bildene, og se hvor fort sjøen ble svart!

Det er ikke bare vannet som gjør at vi trives så godt der. Vi er omgitt av skjønn natur på alle sider; sjø, fjell, skog og eng. Vi er jammen heldige som kan tilbringe tid på denne herlige plassen!

3 kommentarer:

 1. ja der er det fint. Gleder meg til sommerferien jeg også.Kanskje vi treffes.
  Klem

  SvarSlett
 2. Ja,jeg glemte at jeg har noe til deg på min blogg.
  Klem

  SvarSlett
 3. Å, så koselig! Tusen takk!
  Ja, dere er heldige som har en sånn nydelig plass her i verden! Jeg håper vi skal være masse der i sommer så er vi der samtidig blir det koselig å hilse på deg og dine.
  Klem, Trine

  SvarSlett