mandag 12. mars 2012

Ny kjøttbolleoppskrift med kremet tomatsaus

Dette er vel den tiende kjøttbolleoppskriften her på bloggen, og jeg ser ikke bort fra at det blir flere. Kjøttboller er genialt for vår familie, mye lettere å få ungene til å spise enn mye annet kjøtt, og jeg liker å eksprimentere med nye krydderblandinger. Denne oppskriften er inspirert av en kjøttbolleoppskrift jeg fant hos Kristin.

Krydrete kjøttboller med kremet tomatsaus og pasta, 4 porsjoner:
Ingredienser til kjøttbollene:
500 g kjøttdeig av lam eller vanlig karbonadedeig
1 egg
1 ss frisk ingefær, revet
2 hvitløkfedd, hakket
1/2 - 1 ts chilikrydder
1 ts spisskummin
1/2 ts kanel

Kremet tomatsaus:
1 ss olje
1/2 løk, finhakket eller revet
1 lite fedd hvitløk, presset
1 boks hakkete tomater, gjerne noen smaksrike som Mutti
1 dl vann
1/2 ts kalvefond
1 ts sitronsaft
1 ts sukker
1 ts spisskummen
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts malt koriander
1 ts kanel
3 ts garam masala
2 dl matlagingsyoghurt (bytt evt. ut med matfløte for mindre syrlig saus)
salt og pepper
finhakket koriander eller bladpersille

Tilbehør:
Pasta, for eksempel tagliatelle. Ris er sikkert også godt til.

Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene, gjerne med hendene eller i en foodprosessor. Form middels store kjøttboller (jeg fikk ca. 20 stk), og legg dem på en fjøl eller lignende mens du lager sausen.

Varm opp litt olje i en stekepanne, og stek løk og hvitløk til det blir blankt og mykt. Tilsett spisskummen, muskatnøtt, malt koriander, kanel og garam masala og rør det godt sammen med løken. Hell på en boks hakkede tomater, vann og kalvefond. La det koke opp og tilsett sitronsaft og sukker. La det småkoke i 2-3 minutter før du rører inn yoghurt og smaker til med salt og pepper. (Hvis man ønsker en mindre syrlig smak på sausen kan man heller bruke matfløte.)
Legg kjøttbollene over i sausen, rør forsiktig så alle kjøttbollene er dekket av saus, sett på lokk og la det småkoke i ca 20 minutter. Rør forsiktig ett par ganger under koketiden slik at alle kjøttbollene blir gjennomkokt.

Server kjøttbollene og sausen sammen med pasta og et rikelig dryss av finhakket koriander eller bladpersille.


2 kommentarer:

  1. Nammm...såå masse godt....nå som dere har så god plass, så er det vel helt greit at jeg flytter inn? :D -Vibecke

    SvarSlett
  2. Ja! Ta med deg alle barna og kom *knegg*

    SvarSlett