lørdag 10. mars 2012

Pizza med kylling

Lørdagspizzaen vår:Med rester av gårsdagens kylling, masse frisk koriander, limesaft og peanøtter over (glemte rømmen, arg), ble lørdagens pizza svært velsmakende. Jeg brukte min faste pizzadeig i litt mindre porsjon (kjevlet tynt ut i en stor firkant på vanlig stekebrett denne gangen), kjøpesaus (Muttis hermetiske pizzasaus) siden det var tomt i fryseren av den hjemmelagde sausen, og mengder av revet ost (litt Jarlsbergrester, litt Synnøverester og en hel 4-oster-boks fra Tine) under de deilige kyllingbitene. Stekte først bunnen med saus og ost i 5 minutter på 225 grader, la på kyllingfyllet på toppen og stekte i 10 minutter til. Koriander, lime og peanøtter ble lagt på etter steking.


Legger inn oppskriften på bunnen:

Tynn pizzabunn til en stor langpanne
Ingredienser:
25 gr fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
1/2-1 ts salt
1/2 dl olje
2 dl vann
Hvetemel til passende smidig deig

Fremgangsmåte:
Løs gjæren opp i lunkent vann om du bruker fersk gjær, eller bland med melet om du bruker tørrgjær. Siden melmengden ikke er angitt starter jeg med å blande vann og olje, tilsetter noe mel (1-2 dl) som på forhånd er blandet med gjær og salt, øker melmengden inntil deigen er passe fast og lar seg lett kna uten å klisse.
Heves under plast til dobbel størrelse (minst 40 minutter, gjerne lenger).

Kjevle ut deigen til ønsket tykkelse og legge den på stekeplate (på bakepapir eller plate smurt med olje). Fordel tomatsaus, ost og fyll over bunnen. Stek pizzaen nederst i ovnen ved 225-230 grader i ca. 15 minutter avhengig av ovn. Det kan også være en fordel å steke bunnen med tomatsaus og ost noen minutter alene før fyllet legges på, med mindre du bruker rått kjøtt til fyll, for eksempel biffstrimler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar