mandag 19. april 2010

Babyteppe av bestemorruter

Da jeg ble gravid med lillesøster bestemte jeg meg for å hekle et vognteppe til henne. Sommeren før hadde jeg heklet ca. 6 bestemorruter i lyst bomullsgarn så jeg tenkte å fortsette med det garnet og de fargene. Jeg heklet vel en 7-8 ruter til før det ble litt "glemt bort". Heldigvis har lillesøster flere håndarbeidsterke kvinner på farssiden sin, så i fødselsgave fikk hun et nydelig gult teppe av søsteren til svigermormor. I tillegg hadde svigermormor strikket et nydelig hentesett som passet kjempefint til det gule teppet.
Lillesøster var også så heldig at hun til dåpen fikk et kjempefint koseteppe av liksom-trønderens tremenning (som forøvrig er barnebarnet til hun som strikket det gule teppet). Så da er det ikke så farlig at mamma'n hennes ikke fikk ferdig de bestemorsrutene.

Når lillesøster var ca. to måneder gammel fikk jeg den gledelige nyheten at jeg skulle bli tante igjen. Og dermed fikk jeg en ny mulighet til å hekle ferdig det vognteppet jeg hadde begynt på to ganger før. Liksom-trønderen hadde ingen tro på at jeg kom til å fullføre det denne gangen heller, og det gjorde at jeg ble veldig bestemt på å virkelig bli ferdig! Jeg hadde tilslutt 40 ruter, mest ensfargete for jeg ble så lei av å bytte garn hele tiden, men ingen aning om hvordan jeg skulle få det til å bli et teppe. Heldigvis var et besøk til svigerfamilien min rett rundt hjørnet, og alle rutene ble med i bagasjen i håp om kyndig hjelp der. Svigermormor tok utfordringen på strak arm, og når jeg så hvor jevnt og pent hun monterte rutene overlot jeg like gjerne hele jobben til henne. I løpet av en kveld hadde hun laget et flott teppe for meg, som jeg uten skam kunne overgi til min nyeste niese.


Jeg skulle gjerne hatt et teppe av bestemorsruter selv også, gjerne et slikt et, fra nok en dyktig håndarbeidsdame i liksom-trønderen sin slekt, men det tror jeg er et evighetsprosjekt for min del.
Men, alle har jo begynt med èn rute, så jeg har iallefall kjøpt inn noen nøster med babyull sånn at jeg kan hekle noen ruter når jeg føler for det.

7 kommentarer:

 1. Så fint teppet ble!
  Og jeg tror nok du kommer til å bli ferdig med ett slikt teppe til degselv en dag og jeg :-)

  SvarSlett
 2. Så flink du er! :D Her skal jeg begynne å følge med <3

  - Meo

  SvarSlett
 3. Det fine teppet er både niesen din og søsteren din veldig fornøyd med :) Og det andre teppet var nydelig!

  SvarSlett
 4. Godt du har tro på meg, Theka :)
  Så koselig, Line, jeg har lagt meg til som følger hos deg og. Håper du fortsetter å oppdatere den nye bloggen din da ;)
  Takk, Mari (?)

  SvarSlett
 5. Så flott teppet ble da. Nydelige lyse fargetoner. Kjekt å få litt hjelp, men det er da tydelig at dette kan du også.Det lekre babysettet da. Synes du har en flott blogg. Så godt du skriver.
  Klem

  SvarSlett
 6. Takk, Siri :)
  Så koselig kommentar, Ruths datter!

  SvarSlett