torsdag 1. april 2010

Harrytur og harryhandel

Vi er ganske heldige som bor en liten time unna svenskegrensa og kan benytte oss av muligheten til å kjøpe billig sprit, røyk og kjøtt. Eller, vi holder oss til billig kjøtt siden vi ikke drikker noe særlig alkohol eller røyker, evt. så kjøper vi med noe røyk til andre.

På tirsdag leverte vi storebror i barnehagen og satte kursen mot grensa, eller rettere sagt Nordby kjøpesenter. Siden vi var der rett etter at det åpnet var det ikke noe problem å handle alt vi trengte, og sikkert noe vi ikke trengte siden sluttsummen ble på over 2000 svenske kroner, ikke kø i kassene eller noen ting! Vi hadde med kjølebager sånn at vi kunne handle mat først, pakke kjøtt og frosne varer inn i kjølebagene i bilen og så bare gå rundt å kikke i butikker etterpå.
Liksom-trønderen var egentlig mest opptatt av når vi skulle sette oss ned å spise, og heldigvis for han var lillesøster temmelig klar for litt mat hun også etter bare et par butikker. "Just in time" heter et av spisestedene der. De serverer pizza, kebab, salater og burgere; veldig stort utvalg faktisk. Jeg synes det er helt greit å spise der hver gang pga den sinnsykt gode pizzasalaten de har. Pizzasalat er egentlig bare finsnittet hodekål, olje, eddik, salt og pepper, noen ganger strimlet paprika også. Men det er så godt! Jeg tror man får det overalt hvor pizza selges, i Sverige altså.


Jeg er ikke bestandig like begeistret for pizzaene de har der, for det er nesten umulig å finne en variant uten banan, curry, peanøtter, bearnaisesaus eller noe annet rart på. Jeg har prøvd noen varianter etterhvert, men fortsatt er det enkel Pizza Margarita som har vært best (kun tomatsaus og ost på). Til tross for dette har jeg allerede bestemt meg for hva jeg skal bestille neste gang; Pizza Margarita med fersk basilikum og tomatskiver i tillegg. Jeg fikk nemlig det på den jeg spiste på tirsdag, og sett bort i fra oksekjøttet som også var på var det veldig godt.
Liksom-trønderen led lenge valgets kvaler: Kebab eller kebab-pizza. Han endte opp med kebab-pizza, og har aldri skrytt mer av en pizza noen gang. Ord som himmelsk, fantastisk og verdens beste ble gjentatt til det kjedsommelige resten av dagen, og heldigvis hadde han åndsnærværelse nok til å ta bilde av herligheten, noe jeg helt glemte.
Litt dårlig mobilbilde, men kebab-pizzaen er i forgrunnen og min pizza toppet med basilikum og tomater i bakgrunnen. Jeg antar liksom-trønderen også allerede har bestemt seg for hva han skal spise neste gang.

2 kommentarer:

 1. ---Monimammamiarairai---
  *blafre*
  Mmmmmmm, fikk lyst på pizza!

  SvarSlett
 2. Hahaha, for et navn du valgte deg :D
  Det er godt med kjøpepizza så lenge det ikke er grandis ;)

  SvarSlett