søndag 25. april 2010

Feiring av 1-årsdag!

Torsdag 22. april ble lillesøster 1 år. Tenk at et helt år har gått allerede! Fra å være en liten hjelpeløs baby er hun nå en handlekraftig og bestemt ung dame, med et smil som smelter hjertene våre.Og i morgen er det første dag i barnehagen, det blir nok stas. På samme avdeling som storebror, jeg tror nok hun blir tatt godt hånd om.

Feiring ja! Vi var så heldige å få lov til å feire bursdagen hos foreldrene mine. De har et mye bedre egnet hus for store selskap enn det vi har. For når familien samles er det virkelig snakk om stort selskap. Vi har i løpet av de siste årene økt i antall familiemedlemmer fra 6 voksne/halvvoksne til 10 voksne og 8 barn i alderen 2.5 mnd til 4.5 år. Det er derfor veldig snilt av foreldrene mine å stille huset sitt til disposisjon for en sånn gjeng!
Forberedelsene til selskapet startet dagen før når jeg gikk i gang med å bake en sjokoladekake, melkefri sådan pga nevøen min, en kefirkake med romsmak32 melkefrie rundstykker og 48 vanlige rundstykker. Og hvis noen lurer på de rare antallene så fulgte jeg bare oppskriftene.

De melkefrie rundstykkene var veldig gode. Det var en halvgrov variant jeg hadde funnet oppskrift på, der man også skulle tilsette litt ulike korn/frø, men jeg brukte bare solsikkekjerner. De andre rundstykkene går under navnet Nennes rundstykker på Foreldreportalen. "Alle" skryter av dem, så jeg tenkte det var et sikkert valg av oppskrift. Og de var virkelig gode og saftige. Mine lignet riktignok veldig på boller, men de var heldigvis ikke bollesøte.
Sjokoladekaken var kun en Torovariant med melkefri margarin. Glasuren ble laget av den samme margarinen, melis, romdråper, litt vann og litt kaffe. Ikke helt som vanlig glasur der jeg pleier å bruke meierismør og melk, men absolutt spiselig. Nevøen min var iallefall veldig fornøyd, og det var det viktigste.
Kefirkaken ble selvsagt rosa denne gangen, en liten prinsesse verdig. Jeg har ikke bilde av kaken ved serveringen, men den var da pyntet med lys og stjerneskudd.


Maten ellers var et lite koldtbord, med bl.a kjøttpålegg, spekemat, egg, ost, tomatsalat og mammas nydelige karbonader. For en gangs skyld hadde jeg klart å beregne passe mengde så vi satt ikke igjen med flere kilo uspist mat.


En veldig koselig feiring av vår lille solstråle!

1 kommentar:

  1. Hurra igjen for vakre Tilde som har blitt hele 1 år! Hun er nyyyydelig!♥ Ligner på sin mor!;) Så flott selskap med så masse god mat! Skulle gjerne vært gjest der!:) Må prøve noen av de oppskriftene, alltid kjekt med noe nytt!

    Lykke til for Tilde i morgen, det blir spennende!
    -Vibecke-

    SvarSlett