søndag 4. april 2010

Strikkeutfordring

Tremenningen til liksom-trønderen har utfordret meg til å strikke! Jeg har ikke strikket siden ungdomsskolen, hekling er mer i min gate, men selvsagt måtte jeg ta i mot utfordringen. Det foregår slik at hun sender meg oppskrift på noen rader om gangen, og så sier jeg fra når jeg er ferdig med å strikke dem. Det skal kun være rette og vrange masker, og jeg aner ikke hva det er jeg strikker. Eller, jeg vet at det skal bli en kjøkkenklut, men jeg vet ikke hva slags mønster det er på kluten.
Jeg trodde jeg hadde de grunnleggende maskene i fingrene så det skulle gå helt greit, men jammen er det godt at svigermormor er her på besøk nå. Jeg husket ikke hvordan jeg la opp, og jeg strevde fælt med de vrange maskene. Men nå er jeg godt igang, 2 av 8 runder er unnagjort i kveld. Fingrene er nesten støle, og nakken ganske stram. Kan ikke akkurat snakke om avslappet strikkestil...
Men det var veldig gøy å strikke igjen. Det er nesten så jeg allerede begynner å tenke på et litt større prosjekt når denne kluten er ferdig.


Liksom-trønderen måtte holde strikkepinnen for meg så jeg fikk tatt bilde av hvor langt jeg har kommet. Er det kanskje bokstaver jeg aner i mønsteret?

4 kommentarer:

 1. Ser ut som det kan være noen bokstaver der ja ;-)
  Synes du er flink jeg, og du kan takke Liksom-trønderen for mønsteret på kluten, han fikk nemlig være med å velge :-)

  SvarSlett
 2. Så flott den blir da. Med mønster og det hele.Spennende prosjekt. jeg får følge med og se resultatet etterhvert.

  SvarSlett
 3. Strikking er gøy!! Nå har du mye moro foran deg;) enig med deg da, hekling er enda bedre:))
  Mange fine oppskrifter på www.garnstudio.com ;)

  Klem Siw

  SvarSlett
 4. Theka: Jeg tror knapt han husker hva han har vært med på å velge ;)
  Ruths datter: Du er jo en racer på håndarbeid, litt mer spennende å følge med på dine tepper f.eks. Men det er faktisk gøy å skape noe selv, enda så smått dette er.
  Siw: Ja, det er mye fint der, jeg har bare ikke helt skjønt de mønsterforklaringene jeg har sett på. Du er vel arvelig belastet med strikking og hekling! Jeg husker fortsatt den mørkeblå heklede gardinen som moren din hadde laget, den som hang i baderomsvinduet deres, med en skytsengel i mønsteret. Den synes jeg var så fin.

  SvarSlett