tirsdag 27. april 2010

Wok med svinekjøtt

I dag ble jeg kvitt en av pakkene med skivet skinkebiff fra fryseren. Da kjøttet var halvtint helte jeg en pose med urter-og hvitløksmarinade over og lot det ligge noen timer. Vanligvis lager jeg marinade selv av f.eks sitron, ingefær, hvitløk og olje, men litt av poenget denne uken er å få brukt opp allerede innkjøpte ingredienser. Jeg tilsatte hvitløk og ingefær under stekingen for å forsterke smakene da. Det eneste nye jeg kjøpte var en kinakål, fikk lyst å prøve det i woken. Alt i alt; en veldig velsmakende middag med masse deilig hvitløksmak på kjøttet.

Oppskrift:
800 gram svinekjøtt
1 pose med Black Boy Urter og hvitløksmarinade
1 boks med orientalske grønnsaker (minimais, bambusskudd, bønnespirer, vannkastanjer og litt chili)
1 boks med vannkastanjer
1 kinesisk hvitløk
2-3 cm ingefær
1 rød paprika
2 gulrøtter
1/4 kinakål
En god neve frisk koriander
Olje og smør til steking

Forbered alt før stekingen begynner.
Skjær kjøttet i strimler, og la det ligge i marinaden så mange timer du har mulighet til.
Skyll de hermetiske grønnsakene godt i rennende vann og la det renne godt av seg. Riv hvitløk og ingefær på den fine delen av rivjernet. Kutt gulrøtter og paprika i staver. Skjær kinakålen i strimler, men ikke for smått.
Varm oljen i en godt varmet wokpanne eller stekepanne med høye kanter. Fres kjøttet raskt i den varme oljen. Hvis det spruter mye av oljen hjelper det litt å bruke både olje og smør. Legg kjøttet til side.
Varm opp en ny porsjon med olje og tilsett hvitløk og ingefær. Rør hele tiden så det ikke brenner seg. Tilsett gulrøtter og andre grønnsaker som trenger litt tid til å bli ferdige. Ha i paprika og kinakål, og bland inn kjøttet, la det bli varmt igjen. Strø koriander over rett før servering. For å få en mer sausete rett kan man bruke litt kokosmelk.
Serveres med kokte nudler eller ris.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar