lørdag 9. april 2011

Fiskegryte med solskinn

Vi spiser alt for lite fisk. Jeg er ikke noe flink til å tilberede ren fisk, så det går mye i blandingsprodukter som fiskepinner, fiskeboller og fiskekaker. Om sommeren griller vi noe laks i folie, men ellers er det ikke ofte fisk står på menyen. På Foreldreportalen skryter mange brukere av en rett som kalles "Fiskegryte med solskinn" og forteller om tomme kjeler og unger som stapper i seg (solskinnet henspiller på karri som gir gryta en fin gulfarge). Det måtte jo være noe for oss også, tenkte jeg. Ikke så avskrekkende oppskrift heller, alt i en gryte.

Resultat; to barn som skjøv tallerkenen fra seg etter 1 bit og heller ville ha fiskekaker, 1 voksen som gaflet i seg 3 porsjoner etter å ha plukket ut de bitene som ikke falt i smak (reker og vårløk) og 1 voksen som gjerne skulle spist flere porsjoner, men som blir stoppet av en alt for liten magesekk.

Her er oppskriften:

Fiskegryte med solskinn, 3-4 porsjoner

Ingredienser:
2 ss smør
3 dl purre (jeg brukte vårløk som jeg hadde liggende)
1 ts karri (gjerne litt mer)
1 stor gulrot i skiver
2,5 dl melk
2,5 dl vann
1 fiskebuljongterning
1/2 ts salt
400 g hvit fisk
1 boks reker i lake
hvit pepper
litt dill eller bladpersille
Jevning:
2 ts maizena
1 ss vann

Fremgangsmåte:
Fres karri i smør i en kasserolle. Legg i purre og la det surre langsomt sammen i kasserollen. Skjær gulrot i skiver og legg det også oppi.
Tilsett vann, melk, buljong og salt. Kok opp.
Pisk sammen maizena og vann og rør ned i gryten så det tykner noe.
Skjær fisk i 2 cm store skiver og legg i gryten. La det koke i ca 7 minutter på svak varme under lokk.
Når fisken er klar legger du i reker (uten lake) og dill. Varm opp igjen, (men ikke kok) og smak til med salt og pepper.

Serveres med kokt ris eller kokte poteter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar