Her er oppskriften:
Seekh kebab med limeraita, 4 porsjoner
Ingredienser til kebab-bollene:
500 gram lammefarse eller karbonadedeig
1 ts salt
1/2 løk, finhakket
1 dl vann
2 ss strøkavring
2 ss Garam masala
Ingredienser til limeraita:
1/2 potte frisk koriander
1 rød paprika
1 grønn paprika
3 dl yoghurt naturell (jeg brukte matlagingsyoghurt)
1 lime
Annet:
Kokt ris og/eller nanbrød (vi hadde pitabrød i stedet for)
Smør til steking
Evt. trespyd
Rør sammen lammefarse/karbonadedeig og salt til massen er seig. Bland inn vann, strøkavring, løk og Garam masala. Form massen til avlange boller. Stek bollene kjapt på alle sider i en god og varm stekepanne. Legg de i en ildfast form og stek de ferdig i stekeovnen (225 grader i 5-7 minutter.) Tre evt. de ferdige bollene på trespyd før servering.
Finhakk koriander og skjær paprika i små terninger. Bland dette med yoghurt, og tilsett revet skall og saft av 1 lime. (Jeg serverte limeraitaen i to deler; koriander blandet med paprika for seg og yoghurt blandet med koriander og lime ved siden av. Den skeptiske liksom-trønderen kunne da spise bare paprikablandingen og droppe yoghurten.)
Server Seekh kebab med limeraita, kokt ris og/eller nanbrød, og strø gjerne litt ekstra frisk koriander og cashewnøtter over.
(Litt kjedelige bilder, beklager...)
Todelt raita og diverse grønnsaker
Ferdigstekt Seekh kebab, uten trespyd
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar