søndag 10. april 2011

Kjøttboller med spisskummin

Jeg kjøper alltid masse kjøttdeig i Sverige. Eller, det er mer en karbonadedeig, dog litt fetere enn norsk karbonadedeig. Kjøttet brukes til alt mulig, og forrige dagen valgte storebror at vi skulle lage kjøttboller av det. Det ble litt improvisert, men de ble veldig gode!

Her er oppskriften:

Kjøttboller med spisskummin
Ingredienser:
Smør eller olje til steking
500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss strøbrød
1/2 dl vann eller melk
1-2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
1/2 løk, revet
1 ss spisskummin
1 ts garam masala
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1/2 ts sitron
En neve frisk koriander, finhakket
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Bland vann og strøbrød i en liten bolle slik at det blir helt oppbløtt. Hakk hvitløk og riv løk, finhakk korianderen. Bland kjøttet med alle krydderne, løk, hvitløk og sitron og bland godt. Tilsett vann og strøbrød, bland godt igjen, og smak til med salt og pepper. (Det er vanligst å starte med salt og blande så kjøttmassen blir seig, men jeg prøver å bruke minst mulig salt pga barna.)
Form kjøttboller med fuktige hender i den størrelsen du ønsker. Jeg lagde de ganske store denne gangen, ca. 1,5 ss kjøttmasse i hver bolle. Stek bollene raskt på alle sider i godt varm panne, ha de ferdigstekte over på en tallerken til alle bollene er stekt. Skru deretter varmen ned, legg alle kjøttbollene tilbake i pannen, hell på ca. 1 dl vann og damp bollene til de er gjennomstekte, men ikke så lenge at de blir harde. (Hos meg tok det ca. 4 minutter.)

Serveres med pasta, nudler eller ris, og grønnsaker av eget valg. Jeg hadde paprika, minimais og cashewnøtter til, stekt raskt i samme panne som kjøttbollene og krydret med litt ekstra spisskummin. Litt ekstra frisk koriander på toppen, nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar