mandag 4. april 2011

Ganske sunne havrekjeks

I jakten på variasjon til knekkebrødene mine kom jeg over en oppskrift på havrekjeks som inneholdt veldig lite sukker og fett. Oppskriften fant jeg på bloggen Silje-sin. Etter gbp-operasjonen må jeg være forsiktig med nettopp sukker og fett, for ikke å få problemer med magen. Kjeksene ble veldig gode, litt Kornmo-aktige i smaken, og passet godt til diverse oster.
Det eneste jeg har å utsette på dem er at de var litt lite holdbare. Etter 3 uker var de ikke gode på smak lenger. Jeg brukte laktosefri melk og Melange uten melk og salt, slik at storebror også kunne spise dem, og det kan jo ha hatt en innvirkning på resultatet.

HAVREKJEKS:
6 dl små havregryn
2 dl melk
2 dl hvetemel
50 g margarin
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 ts bakepulver

Sett stekeovnen på 200 grader, legg bakepapir på to stekebrett.

Bland melk og havregryn, og la dem trekke i minst 15 min. Smelt margarinen og bland alt til en deig, gjerne med hendene. Del deigen i to, da er det lettere å kjevle den jevnt. Kjevle hver del til de er ca 1/4 cm tykk.
Stikk ut runde kjeks med et glass eller bruk pepperkakeformer med ulike fasonger. Bruker du glass lønner det seg å dyppe glasset i litt hvetemel, slik at deigen slipper glasset.
Legg kjeksene over på bakepapiret, og prikk dem med en gaffel. (Jeg glemte å telle hvor mange kjeks det ble.) Stek de til de blir gyldne, ca. 12-15 minutter.

Bloggeren Silje anbefaler kjeksene med med ost eller syltetøy og en kopp te eller kakao til. Eller bare som de er.

Hjerteformede havrekjeks

2 kommentarer:

  1. Akkurat testet oppskriften. Kjempegode!
    Har en sønn som har begynt å bli opptatt av sunt kosthold

    SvarSlett
  2. di var super gode! måtte lage enda en porsjon da pappa syntes di var så gode å ble skuffa for at det ikke var flere :P så disse kommer jeg til å lage flere ganger ;)

    SvarSlett