fredag 29. april 2011

Kyllingfilet med tomatsaus

Nok en enkel hverdagsmiddag her i huset. Maggi har kommet med et nytt produkt der de pakker en stekepose sammen med en krydderpose. Man skal legge kyllingfileter inn i stekeposen sammen med krydderblandingen, legge hele posen inn i stekeovnen i ca. 30 minutter. Vi har prøvd to varianter; hvitløk og Provancekrydder (vet ikke om det finnes flere), og det ble et veldig saftig og godt resultat. Men det er jo like lett å kjøpe stekeposer og lage krydderblanding selv, da kan man varierer mye mer og slippe endel av saltet som alltid er i sånne ferdigblandinger. Jeg bruker ofte Santa Marias Premium krydderkverner, men ellers bruker jeg alt mulig jeg har stående i skapet.

Kyllingfilet stekt i stekepose, 4 porsjoner
4 store kyllingfileter
1 ts hvitløkspepper
1/2 ts paprikapulver
1 ts oregano
1/2 ts Chili explotion
1 ts Chicken & Steak
Evt. salt og pepper

Bland sammen alle krydderene i en stekepose. Legg i kyllingfiletene, vri posen rundt og rundt slik at krydderet blir jevnt fordelt på alle filetene. La det være litt luft i posen og sett en poseklips på toppen. (Bruk slike som er beregnet på steking!) Legg posen med filetene i en ildfast form, stek på rist midt i ovnen på 220 grader i 30 minutter. Snu posen et par ganger under stekingen.

Tomatsaus:
1 boks hermetiske hakkete tomater
2 stilker vårløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss tomatpure
1 ss olje
1/2 ts sukker
1/2 ts balsamicoeddik
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
1 ts tørket basilikum (jeg hadde fersk denne gangen, en god neve)
Salt, pepper
Ett par kverntak Pasta Rossa og Chili Explotion

Varm opp oljen og surr løk og hvitløk på middels varme til bitene er blanke og myke, ikke brune. Tilsett tomatpure og sukker, surr det litt sammen med løk og hvitløk. Tilsett tomater, balsamicoeddik og krydder. Bruker du fersk basilikum tilsettes det helt på slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper, evt. litt mer sukker eller eddik. La det få et oppkok, skru ned varmen og la det stå å småkoke så lenge som mulig.

Når kyllingen er ferdigstekt er det ganske mye kraft i stekeposen. Hell gjerne dette opp i tomatsausen.
Server kyllingen med tomatsaus, pasta eller ris, evt. en grønn salat og godt brød til også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar