lørdag 3. april 2010

Tacopai

Liksom-trønderen er veldig glad i taco, han kunne sikkert spist det hver uke. Han liker riktignok en svært enkel versjon; kjøttdeig, salat, ost og salsa rullet inn i tortillalefse. Ikke noe godis som tomater, mais, rømme eller guacamole der, nei! Jeg liker taco jeg og, men får så innmari halsbrann etterpå, og da blir det til at jeg helst unngår det. For at liksom-trønderen skal få tilfredstilt tacobehovet sitt innimellom har jeg prøvd å finne taco-lignende retter som ikke er like brennende i etterkant, og tacopai er blant disse. Det er også bedre om jeg lager tacokrydderet selv, men det er litt mer arbeidskrevende så det blir ikke gjort hver gang.

Paibunn:
4 dl mel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1, 5 dl melk
50 gram smør (kaldt)

Bland mel, bakepulver og smør til deigen blir smulete. Tilsett melk og bland til smidig deig.
Trykk ut i paiformen og stikk deigen med en gaffel.
(Enhver usøtet paibunn vil sikkert passe, jeg har også brukt ferdig paibunn fra Nå! og en butterdeigvariant med godt resultat. )

Fyll:
1 pk kjøttdeig (400-500 gram)
1 pose tacopulver
1 dl vann
1 løk, hakket eller revet

Stek kjøttdeig og løk, ha over pulver og vann, la koke litt. Fordel over paibunnen.

Topping:
1/2 boks hakket tomat eller 3-4 friske tomater
1 boks creme fraische
2 ss majones
Pepper
Hvitløk, hakket eller presset.
Revet ost

Fordel tomater over kjøttdeigen. Bland creme fraische, majones, hvitløk og pepper og bre det jevnt ut over tomatene. Strø revet ost på toppen. Stekes ved 200 grader, midt i ovnen, 20-30 minutter.

Serveres varm med f.eks salsa, guacamole og salat til.

Tips: Jeg pleier å tilsette litt chilisaus i creme fraischen og droppe løken i kjøttdeigen (liksom-trønderen hater løk..). Kan tenke meg det er godt med litt frisk chili i kjøttdeigen også hvis man er glad i litt sterk mat.





Dersom man ønsker å lage tacokrydder selv er det egentlig veldig enkelt, det tar bare litt lenger tid enn å bruke en pose med ferdigkrydder.

Hjemmelaget tacokrydder:
1 løk, veldig finhakket
2 fedd hvitløk, veldig finhakket
4 ss. tomatpure
1 ts. chilipulver
1 ss. chilisaus
1 ss malt spisskummin
1 ss tørket basilikum
Salt og pepper

Løk og hvitløk stekes sammen med kjøttet, tilsett tomatpure, chilisaus og resten av krydderet. Tilsett litt vann, smak til med salt og pepper, la koke minst 10 minutter.


3 kommentarer:

  1. -Moni-
    Nammm...denne er god! Må lage denne i neste uke, har dessverre ikke creme fraiche i skapet nå.

    SvarSlett
  2. Dette hørtes godt ut du,Trine- Kunne tenkt meg en smak av det der. Kanskje til sommeren?
    Hils dine

    SvarSlett
  3. Deilig! Du skal få komme til meg å kokkelere også du! ;)

    SvarSlett