søndag 12. juni 2011

Kyllingform med bacon og ost

Igjen en rett inspirert av Wenches kjøkken. Veldig kjekt med en "alt-i-ett"-rett, mindre oppvask for liksom-trønderen. At det i tillegg smaker veldig godt er selvsagt en fordel. Selv barna, som det ikke alltid er så enkelt å forutsi hva de vil like, spiste mye kylling. Jeg klarte å motstå fristelsen til å steke litt lenger og litt lenger og litt lenger (jeg er så redd for å få ikke helt gjennomstekt kylling), og dermed ble kyllingen saftig og smaksrik.

Som vanlig har jeg valgt ikke å følge orginaloppskriften til punkt og prikke, så oppskriften under er med mine tilpasninger:

Kyllingform med bacon og ost, 4 porsjoner
Ingredienser:
8-10 skiver bacon
750 g kyllingfilet (tilsvarer 4-5 kyllingfileter)
4-5 ts pesto
2 ss solsikkeolje eller rapsolje
salt
pepper
1 ss paprikapulver
2 gulrøtter
1 brokkoli
1 stor kule mozarella-ost, skåret i tykke skiver
70 g cashewnøtter eller pinjekjerner

Fremgangsmåte:
Rist pinjekjerner eller cashewnøtter i en middels varm tørr panne. Legg til side.

Smør hver kyllingfilet inn med 1 ts pesto (eller mer hvis man vil ha sterkere smak). Surr 2 baconskiver rundt hver kyllingfilet. Pass på å presse baconet hardt rundt slik at det  sitter på under steking. Krydre med paprikapulver, salt og pepper på begge sider av kyllingen. Stek kyllingfiletene i solsikkeolje eller rapsolje på sterk varme, på begge sider. Det holder med 2 minutter på hver side.

Ta blomstene av brokkolien og kok dem i 1 minutt i en kjele. Skrell og kutt opp gulrøtter i tynne, lange skiver og legg det som et lag i en ildfast form. Legg de stekte kyllingfiletene over gulrøttene, og legg de ferdigkokte brokkoliblomstene rundt kyllingene. Legg tykke skiver med ost over kyllingen og brokkolien, og fordel cashewnøtter eller pinjekjerner rundt i formen.

Stekes i ovn på 200 grader i 25–30 minutter. Pass på at kyllingen er gjennomstekt – altså helt hvit inni.
La kyllingen hvile litt før servering slik at all kjøttsaft setter seg før den skjæres i.

Før og etter ovnssteking

Fløtesaus, 4 porsjoner
Ingredienser:
Stekesky fra kyllingen + kyllingfond og vann: tilsammen 5 dl
2 dl matfløte
2 ts pesto
1 ss mangochutney
litt pepper

Fremgangsmåte:
Bland kyllingfond og vann og hell det over i stekepannen der du stekte kyllingfiletene. Det bør være ca. 5 dl væske til sammen. La det stå og småkoke så lenge som mulig slik at væsken koker inn til omtrent halvparten. Tilsett fløte, pesto og mangochutney, la det koke opp og smak til med pepper og evt. mer salt. (Det trengs neppe mer salt pga den oppkonsentrerte fonden.) Småkok 2-3 minutter til slik at fløten tykner noe.

Server kyllingen sammen med grønnsakene, kokt ris og saus. Strø evt. noen ristede ukokte nøtter over til slutt.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar