torsdag 23. juni 2011

Stekt ris med kylling, deilig restemat

Innimellom er det litt for mange rester i kjøleskapet, og ingen av restene er alene nok til å dekke middagsbehovet til 4 sultne mennesker. Da blir det en liten buffet der man kan forsyne seg litt av mange ulike retter, og alle kan få litt ekstra av det de liker best. Forrige gang vi hadde "restebuffet" lagde jeg meg stekt ris med kylling, noe ingen av de andre hadde lyst på.

Stekt ris med kylling, 1 porsjon
1 kyllingfilet, ferdig stekt og krydret (jeg hadde grillet den med hvitløksmarinade dagen før)
1,5 dl ferdig kokt ris, kald
1/4 rød paprika
1/2 rød løk
1 fedd hvitløk
6-8 sukkererter
2 ferske sjampinjonger
2 ts søt chilisaus
1 ts soyasaus
evt. salt og pepper
ferdig stekt omelett tilsvarende 1 egg
olje til steking

Del kyllingen i små biter, det samme med grønnsakene. Skjær omeletten i strimler. Varm opp oljen i en stekepanne, tilsett sjampinjong, hvitløk og rødløk og la det surre 2-3 minutter uten å bli brunt. Tilsett kylling og ris, rørestek videre til alt er gjennomvarmt. Tilsett grønnsakene, chilisaus og soyasaus, rør godt hele tiden. Smak til med salt og pepper.

Anrett på tallerken eller i en bolle og legg strimler av omelett på toppen. Pynt gjerne med litt frisk koriander.

2 kommentarer:

  1. Nammm...da jeg gikk på folkehøyskole for en liten evighet siden hadde vi en dag i uken hvor vi hadde restemat, det var kjempe populært! Prøver å være flink med rester vi og, når det ikke forsvinner i gapet på gubben om kvelden da. :) -Vibecke

    SvarSlett
  2. Helt enig. Stekt ris er veldig godt og en ypperlig måte å få brukt opp rester på. Kan jo varieres i det uendelige også. Nammm.

    SvarSlett