tirsdag 9. august 2011

Appelsinkylling

Med fryseren full av kyllingfileter, og kyllingrett på menyen to uker på rad uten å få laget det, måtte jeg bare få laget noe av kylling. Appelsinkylling hørtes veldig friskt og godt ut, så søndagsmiddagen forrige uke var i boks.

Appelsinkylling, 4 porsjoner
Ingredienser:
1 hel kylling eller 4 store kyllingfileter (evt. 6 litt mindre)
Ca. 1/2 ts salt
Sitronpepper
3/4 dl brunt sukker
3/4 dl honning
1 ss maisenamel
1 dl matfløte
1 ss soyasaus
3 appelsiner

Fremgangsmåte:
Del opp kyllingen i biter hvis du bruker hel kylling. Fileter kan brukes hele. Skyll og tørk kyllingbitene før de legges i en liten langpanne/ildfast form. Dryss over salt og pepper.

Vask appelsinene godt hvis du ikke bruker økologiske appelsiner, og riv appelsinskallet på den fine delen av et rivjern. Pass på å ikke få med noe av det hvite, det smaker bittert. Press saften av 2 av appelsinene, det skal bli ca. 2,5 dl til sammen. Den siste appelsinen skrelles og deles i båter. Bland sammen sukker, honning, maisena, appelsinskall og appelsinsaft i en kasserolle og kok opp. Rør godt og la sausen koke til den tykner. Tilsett fløte og soyasaus, rør godt og la koke opp igjen. Tilsett evt. mer maisena hvis sausen har blitt for tynn, det skal være en tykk og god saus.

Fordel sausen over kyllingbitene i formen. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter. Legg i appelsinbåter og stek videre i 6-8 minutter. La retten hvile i 10-15 minutter før servering.

Kyllingen serveres sammen med sausen, kokt ris og en grønn salat ved siden av. Friskt og godt!


1 kommentar: