mandag 8. august 2011

Sesamgratinert ørret med mangodip og søtpoteter

I min jakt på spennende fiskeoppskrifter kom jeg over denne i et gammelt ukeblad på hytta til svigerfamilien min, og bladet fikk heldigvis bli med meg hjem. Så forrige uke var dette torsdagens fiskemiddag.

Sesamgratinert ørret med mangochutney, 4 porsjoner
Ingredienser:
600 gram ørretfilet uten skinn og ben (laks kan også brukes)
Salt, pepper
Ca 3 ss mangochutney
Sesamfrø

Mangodip-ingredienser:
1,5 ss revet kokos
2 dl matlagingsyoghurt
3 ss mangochutney
2 ss hakket koriander eller persille
Salt

Søtpotet-ingredienser: 
2 store søtpoteter
4 ss sesamfrø
Olje
Salt

Start med søtpotetene. Sett stekeovnen på 225 grader. Vaskes godt, eller skrell dem, og tørkes med litt kjøkkenpapir. Skjær ganske tynne båter, legg disse på bakepapirkledd stekebrett. (Fyll bare den ene halvdelen av stekebrettet, fisken legges på den andre halvdelen etterhvert.) Pensle båtene med litt olje på alle sider, strø over sesamfrø og salt. Stekes i ca. 25 minutter, midt i ovnen.


Lag så dippen. Rist kokosmasse i en tørr stekepanne. Bland alle ingrediensene og smak til med salt. Settes til side, gjerne kaldt, så smakene får satt seg.


Skjær laksen i 8 brede strimler. Tre dem gjerne på spidd. Dryss på salt og pepper og pensle over mangochutney. Vend bitene i sesamfrø. Legg fiskestykkene/spiddene på den andre halvdelen av stekebrettet og stek dem sammen med potetene i ca. 10-15 minutter.


Server fisk og søtpotet sammen med mangochutneydipen, gjerne med agurk og gulrot-staver til også. Et ekstra dryss med frisk koriander over er heller ikke dumt.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar