onsdag 10. august 2011

Ovnsbakt potetmos med hvitløkspølser

En litt mer omstendelig versjon av pølser med potetmos, gøy å gjøre ting litt annerledes innimellom. Falt veldig i smak hos liksom-trønderen, storebror spiste bare pølsene, lillesøster som vanligvis elsker potetmos spiste også bare pølsene. Jeg synes det var godt, men hadde vært litt sparsom på saltet i mosen. Litt ekstra salt over, og det ble veldig godt. Må prøve litt sprekere tilbehør en annen gang.

Ovnsbakt potetmos, 4 porsjoner
Ingredienser:
10-12 poteter, litt store
2 fedd hvitløk
2 dl varm melk
1 egg
2 ss smør
salt, pepper
4 store hvitløkspølser
1 vårløk
smør til steking
2 dl revet ost (gjerne en blanding av parmesan og jarlsberg)

Skrell og kok potetene møre med 2 fedd hvitløk i usaltet vann. Hell av kokevannet og damp godt. Mos poteter og hvitløk. Spe med 2 dl varm melk. Rør inn 2 ss smør og ett sammenpisket egg, smak til med salt og pepper. (Egget kan sløyfes og erstattes av 1 dl ekstra melk. Jeg bruker egg for å få mer proteiner og litt fastere mos.)

Sett stekeovnen på 225 grader. Del hvitløkspølsene i biter og hakk vårløken litt grovt. Stek pølser og løk i smør i middels varm panne til løken er myk. Ha potetmosen i en smurt ildfast form. Fordel løk og pølse jevnt over mosen. Strø over 2 dl revet ost til slutt. Stekes midt i ovnen i 20 minutter.Server retten sammen med en grønn salat eller rå grønnsaker.

2 kommentarer:

  1. Høres godt ut du. Vi er på hytta igjen og taksøylene reiser seg sakte men sikkert. Gubben er i svevet.
    Klem

    SvarSlett
  2. Det blir så fint hos dere! Gleder meg til å se det neste sommer. Ha en fin sensommer og høst med nye prosjekter inne og ute :)
    Klem tilbake

    SvarSlett