søndag 21. august 2011

Parmesankylling med pasta, sitronsaus og tomatsalat

Parmesankylling er på Topp 5-lista til liksom-trønderen. Sammen med ribbe, Chicken Tandoori, taco(pai), spisskumminkjøttboller og kebab. (Ikkeprioritert liste fritt etter hukommelsen.) Jeg har ikke vært så begeistret for det, så det er lenge siden sist vi hadde det. Men denne gangen var det veldig godt! Jeg lagde en litt annen variant; brukte hele kyllingfileter istedet for å dele opp i biter, og da ble det mye saftigere og mindre utpreget parmesansmak. Sitronsausen var også et heldig valg, passet veldig godt til den litt salte kyllingen. Et deilig lørdagsmåltid!

Her er oppskriftene:

Parmesankylling, 4 porsjoner
Ingredienser til kyllingen:
4 store kyllingfileter eller 6 litt mindre
2-3 dl finrevet parmesanost
2 ts paprikapulver
2 ts tørket oregano
litt salt og pepper
1 sammenpisket egg

Ingredienser til sitronsausen:
1 ss smeltet smør
1 ss hvetemel
1 dl kyllingbuljong
2 dl matfløte
saft og skall fra 1 sitron
litt salt og pepper
en neve finhakket basilikum

Ingredienser til tomatsalaten:
1 fersk mozarellaklump
1 boks cherrytomater eller andre søte, små tomater
Ca. 2 dl ruccolasalat
1 vårløk
En neve grovhakket basilikum
salt og pepper
2-4 ss ristede pinjekjerner
2 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik

Annet:
Pasta (man kan også bruke ris eller potet(mos))

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader. Smør en ildfastform med litt olje. Bland parmesanost, salt, pepper, paprikapulver og oregano sammen på en tallerken. Pisk sammen egget og ha det ut på en annen tallerken. Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir, og dypp filetene først i egget så i osteblandingen slik at det blir en jevntykk panering på begge sider. Legg filetene over i den ildfaste formen. Stek kyllingen på 200 grader i 30-40 minutter. La den hvile 5 minutter før servering.Lag tomatsalaten. Rist pinjekjernene i en tørr, middels varm panne. Skjær vårløken i ringer og skyll disse. Skyll og tørk ruccolaen, legg den utover en tallerken eller i bunnen av en skål. Del tomatene i to og legg oppå ruccolaen. Riv eller skjær mozarellaosten i strimler som legges oppå tomatene. Deretter strøs det over pinjekjerner, vårløk og grovhakket basilikum. Krydre med salt og pepper og ringle over oljen. La stå i romtemperatur til kyllingen er klar. Balsamicoeddiken kan helles over ved servering.

En liten porsjon tomatsalat, uten pinjekjerner denne gangen

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Sausen lages tilslutt. Smelt smør og rør inn mel. Spe med buljongen til en klumpefri saus, og deretter med fløten og sitronsausen. Kok opp under omrøring og smak til med salt og pepper. La småkoke i 5 minutter. Tilsett finhakket basilikum helt til slutt.

Server kyllingen varm sammen med pasta, sitronsaus og tomatsalat. Nam!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar