Chocolate Coca-Cola Dream Cake
Ingredienser til selve kaken:
500 gram smør
9 dl hvetemel
8 ss kakao
3 ts kanel
2 ts natron
9 dl sukker
4 egg
2,5 dl kefir
4 ts vaniljeessens
4,5 dl coca-cola
Ingredienser til glasuren:
100 gram smør
1,5 dl coca-cola
6 ss kakao
2 ts vaniljeessens
500 gram melis
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en stor bakebolle. Bland sammen lett sammenpiskete egg, kefir, vaniljeessens og coca-cola i en annen bolle. Bland det tørre og det våte godt sammen, og rør tilslutt inn avkjølt smør. Deigen har en ganske tynn konsistens.
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (30x40 cm). La bakepapiret stikke opp langs kantene slik at det blir enklere å løfte kaka ut av formen etter steking. Stek kaka midt i ovnen på 175 grader i 40-50 minutter. Sjekk med kakenål at den er ferdigstekt. Jeg stekte den i 50 minutter, men den kunne stått noe lenger, midten var litt for lite stekt så jeg ved oppskjæring.
Lag glasuren rett før kaka er ferdig. Smelt smør i en liten kjele. Rør i coca-cola, vaniljeessens og kakao. Tilsett deretter melis og rør til du får en glatt og klumpefri glasur.
Avkjøl den stekte kaka litt i formen. Løft den deretter ut av formen ved hjelp av bakepapiret. Smør glasuren over den varme kaka, litt etter litt slik at glasuren trekker ned i kaka. Dryss evt. over hakkete pecannøtter. Jeg hadde bestemt meg for å pynte kaka med smågodt-colaflasker, men når jeg fant frem smågodtboksen var det kun 4 flasker igjen. Det ble derfor sukkertopper på resten, nøtter passer ikke så godt hos oss som har så mange småbarn i familien. La kaka stå litt til glasuren har stivnet noe før du deler den opp i passende firkanter og serverer.
Kaka kan fryses, men bør da settes litt i kjøleskapet først sånn at glasuren blir ganske stiv sånn at det ikke blir masse glasursøl når den pakkes inn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar