mandag 16. mai 2011

Pitabrød med makaroni- og pølsestuing

Denne retten har jeg visst lagt inn oppskrift på tidligere. En gang med kjøttdeig som fyll og en gang med kylling som fyll. Orginaloppskriften fra Irma på Foreldreportalen er med skinke, og det synes ikke vi var like godt.

Denne gangen ble det pølserester i retten, alltid kjekt å bruke opp det man har i kjøleskapet!


Pitabrød med makaroni- og pølsestuing, 4 porsjoner

4 pitabrød
Grønn salat med det tilbehøret du liker (vi bruker f.eks. mais/minimais, tomat, sukkererter, agurk, paprika og gulrot)

Hvitløksdressing
3 ss majones
3 ss lettrømme/rømmekolle
1 fedd hvitløk, presset eller finhakket
1 ts hvitvinseddik
1 ts sukker
salt og pepper

Bland alle ingrediensene, rør godt og la stå kaldt minst 1/2 time før servering.

Makaronistuing med pølser
6 wienerpølser eller andre mer smakfulle pølser (vi hadde som sagt rester av pølser liggende i kjøleskapet)
1 løk
2 fedd hvitløk
1-2 ss olivenolje
1/2 boks hakkede tomater
1 dl ketchup
1 ts sukker
salt og pepper
200 g makaroni eller annen småpasta
100 g revet ost

Varm olje i stekepannen, ikke for varm panne. Finhakk løk og hvitløk og fres i oljen i ett par minutter. Tilsett terninger av pølse, og la det steke med i noen minutter før du tilsetter hakkede tomater og ketchup. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Når den er ferdig, siles den over et dørslag og avkjøles litt i kaldt vann.

Bland makaronien i sausen og fyll den i varme pitabrød. Dryss på ost, ha over litt hvitløksdressing og server litt salat til pitabrødene. (Vi fyller gjerne salaten i pitabrødene sammen med den varme kjøtt- og pastablandingen.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar