Jeg har hatt en fast oppskrift lenge, men nå fristet det å prøve noe nytt. Kjapp googling ga meg et hav av oppskrifter å velge i. Jeg valgte til slutt en fra Cafè Lemonia, der har jeg funnet masse godt før også. Jeg doblet oppskriften, og fikk 20 stk.
Hamburgerbrød, 16-20 stk
Ingredienser:
4 dl vann
3 dl melk
50 g gjær/1 pose tørrgjær
16-20 dl hvetemel (noe kan evt byttes med grovere mel)
2 ts salt
4 ss olivenolje
egg til pensling
sesamfrø
Fremgangsmåte:
Varm vann og melk til ca. 37 grader. Bland det tørre i en bolle. Rør gjæren ut i den varme væsken (brukes tørrgjær has den i bollen sammen med det tørre). Bland vann/melk og olje inn i melblandingen og kna godt. Dekk til og la heve på et lunt sted i ca. 45 minutter.
Del deigen i 2 deler, og legg den ene delen til side. Del den ene delen igjen i 8-10 deler, og form til flate boller som legges på stekebrett. Lag de ganske flate så de ikke blir for store til å gape over etter andre heving og steking. Gjør det samme med den andre delen av deigen.
Etterhev ca. 20 minutter. Pensle med vispet egg og dryss på sesamfrø. Stek ved 200 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Nystekte og duftende
Litt mye ketsjup på der, gitt...
Disse hamburgerbrødene så veldig gode ut. De må jeg prøve neste gang det er hamburgere på menyen. :)
SvarSlett