Fikk god hjelp fra både storebror og lillesøster, de er veldig glade i å være med på kjøkkenet når det er noe som skal bakes.
Pølsebrødene ble veldig gode, noe helt annet enn butikkbrød! Jeg lagde dobbel porsjon, og hadde flere til overs etter selskapet så jeg fikk lagt noen i fryseren til en annen gang også.
Her er oppskriften:
Hjemmelagde pølsebrød, 12 stk
Ingredienser:
25 gr gjær (1/2 pose tørrgjær)
3 dl lunken melk1 ts sukker
0,5 ts salt
3 ss rapsolje
150 gr sammalt hvete fin
300 gr hvetemel
Fremgangsmåte:
Rør ut gjæren i litt av melken. Tilsett resten av ingrediensene og elt til du har en smidig deig. (Hvis man vil ha helt fine pølsebrød kan man bruke bare hvetemel.)
Dekk bollen med plast, og la deigen heve i 45-60 minutter.
Del deigen i 12 emner og form til avlange pølsebrød. De skal være litt flate slik at de ikke blir for høye etter andre heving. Legg pølsebrødene på et bakepapirkledt stekebrett og la de etterheve i 30 minutter.
Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader i 10 minutter.
Avkjøl litt på rist før servering.
Pølsebrødene kan fryses, og man kan bruke samme deig til hamburgerbrød eller rundstykker.
Dobbel porsjon. Litt forskjellig størrelse på brødene, men da ser de bare ekstra hjemmelagde ut.
Lillesøster ville heller ha lompe til pølsa si, og hun har visst lagt merke til mamma'ns ivrige matfotografering for hun krevde at den halvspiste pølsa måtte dokumenteres i bildeform.
Deilige sommerfingre med skitt under neglene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar