Her er iallefall oppskriften hvis noen har lyst å utfordre smaksløkene litt:
Krydret pølsesaus med spagetti, 4 porsjoner
Ingredienser:
1 ts kardemommebelger
1 ts spisskummenfrø
1 ts fennikelfrø
2 ss olivenolje
1 rødløk, i tynne skiver
500 g pølser, skåret i terninger (jeg brukte lammepølser med godt krydder denne gangen)
50 g pinjekjerner
3 ss hakkede urter, som f.eks persille, fennikelgrønt og koriander
150 g grønnkål, svært finstrimlet (jeg har hatt problemer med å få tak i grønnkål så jeg har brukt en så mørk grønn kinakål som mulig)
3 dl matfløte (evt. halvparten fløte og melk)
salt og pepper
Spagetti eller annen pasta
Fremgangsmåte:
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Knus kardemommebelgene i en morter slik at frøene kommer ut, og fjern de tomme belgene etterpå. Tilsett spisskummin- og fennikelfrø. Støt frøene til de er lett malt.
Varm oljen i en stor tykkbunnet stekepanne. Stek løken i 2-3 minutter på middels varme. Tilsett pølsene og stek på middels varme i 5-6 minutter til det er gjennomvarmt. Tilsett pinjenøtter og de knuste frøene. Stek videre på svak varme i 3-5 minutter under hypping omrøring. Tilsett kål og stek videre i 2 minutter. Tilsett fløte og varm opp i ytterligere 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres varm med pasta og evt. godt brød til. Strø gjerne over litt ekstra pinjekjerner og hakkete urter.
Litt tykk saus siden retten ble stående litt ekstra på platen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar