torsdag 22. september 2011

Deilige, sprø scones

Scones har vært et undervurdert bakverk i vår familie. Jeg har laget det en gang, en grov utgave, og det var jo kjempeenkelt og veldig godt. Så ble det glemt bort, inntil jeg fikk lyst på noe godt til kveldsmat og ikke kunne begynne med rundstykkedeig eller noe sånt halv 7 om kvelden. Da er scones genialt; gir en slags rundstykkefølelse, men med minimal tidsbruk. Denne oppskriften gir litt søte scones med en deilig sprø skorpe.

Scones, 12 stykker
Ca. 350 gram hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker
50 gram smør
2,5 dl melk

Sett ovnen på 250 grader.

Bland det tørre i en stor bolle. Smuldre smøret inn i melblandingen og tilsett melken til slutt. Arbeid deigen kjapt sammen til en jevn deig. Ha den ut på melkledd bakebord og form en lang og jevntykk pølse, ca. 25 cm lang.

Skjær deigen i skiver, ca. 2 cm tykke, og legg de over på bakepapirkledd stekebrett. Trykk de litt flatere og prikk overflaten med en gaffel. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter.

Bildet lyver litt, de er ikke så mørke i virkeligheten.


Nytes ferske og varme, delt i to, med godt smør, ost og/eller syltetøy. Nydelig!Scones kan fint fryses, men bør varmes i ovnen igjen etter tining for å få tilbake sprøheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar