tirsdag 6. september 2011

Marinert kyllingfilet med ovnsbakte poteter og grønnsaker

Kylling er en så allsidig matvare, kan smaksettes med omtrent alt mulig. Denne gangen brukte jeg en ferdig kyllingmarinade og tilsatte litt ekstra smak i form av frisk rosmarin. Lot rosmarin også smaksette potene og grønnsakene, så vi fikk "en rød tråd" i måltidet.

Marinert kyllingfilet med ovnsbakte poteter og grønnsaker, 4 porsjoner
Ingredienser til kyllingen:
4 store eller 6 små kyllingfileter
1 pose ferdig marinade (eller lag en selv av f.eks 1 dl olje, 3 ss vineddik, 2 ss hakket timian, 2 ss hakket estragon og 1 ss hakket rosmarin)
olje eller smør til steking

Ingredienser til potetene og grønnsakene:
6-8 store poteter
2 store gulrøtter
1 liten purre
2 kinesiske hvitløk
0,5-1 dl olje
saften fra 1 sitron
salt og pepper
2-3 kvister rosmarin

Legg kyllingfiletene i en pose sammen med marinaden noen timer, gjerne natten over.

Sett stekeovnen på 220 grader. Skrell/skyll/skrubb/rens poteter, gulrøtter, løk og hvitløk. Del hver grønnsak i 4 deler.  Legg alle grønnsakene i en ildfast form, hell over olje og sitronsaft, krydre med salt og pepper og bland godt. Legg 2-3 kvister rosmarin sammen med grønnsakene og sett inn i ovnen. Grønnsakene trenger litt tid, som regel 45 minutter.

Sprø og saftige poteter (om man kan si at poteter er saftige da)

Tørk av litt av marinaden på kyllingfiletene og brun dem raskt i olje i en godt varmet stekepanne, ca. 2 minutter på hver side. Legg så filetene over i samme ildfast form som potetene når det er ca. 25 minutter igjen av steketiden, bare skyv potetene litt til side.


La alt steke i 25 minutter til, kjenn etter med en skarp kniv at grønnsakene er ferdige. Skjær evt. også et lite snitt i den tykkeste delen av en kyllingfilet for å se at den er gjennomstekt, men fortsatt saftig.

Ønsker man saus kan det lages ved å koke ut stekepanna med ca. 2 dl vann etter steking av kyllingfiletene. Tilsett 1-2 ss kyllingfond, smak deg frem. Tilsett 2 dl matfløte og la det koke opp. Smak til med salt, pepper og soyasaus, kanskje litt presset sitron også.

Server kyllingfileten med de ovnsbakte potetene og grønnsakene, litt saus, evt. noen flere grønnsaker (jeg bakte noen små søte tomater i egen ildfast form sammen med sukkererter, sitron og creme fraiche).
    

4 kommentarer:

 1. Roar: du er en meget heldig mann!!

  Mums..dette må jeg lage siden jeg har det meste i hus, er så godt med grønnsaker i ovnen og siden jeg er hjemme, så har jeg tid til å lage det. Fiskeburgere må vi også ha, for de er gode de fra Rema ja.

  SvarSlett
 2. Vibecke: ja jeg er veldig heldig :)

  Men synes Trine er heldig som har en mann å lage så god mat til og :D:D

  SvarSlett
 3. Det er kjekt med sånne ovnsretter uten masse fiksfaks :)

  Og du er litt frekk, Roar...

  SvarSlett